UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


Ion Ungureanu: “Voronin a înţeles la Podul de Flori că nu te joci cu un popor trezit”

00:05 Articole, Mai aproape de Europa, 4,418 afişări

Ion Ungureanu, fostul ministru al culturii şi cultelor (6 iunie 1990 – 5 aprilie 1994) povesteşte impresiile şi amintirile sale despre primul şi al doilea Pod de Flori. Ascultaţi un interviu interesant cu domnia sa şi aflaţi file din istorie din vorbele unui om care a făcut istorie.

Ascultaţi mai jos şi emisiunea MAI APROAPE DE EUROPA din această săptămână realizată pe acelaşi subiect. Vorbesc: Ion Hadârcă, Nicolae Dabija, Mircea Druc, Ion Ungureanu, regretatul poet Grigore Vieru.40 raspunsuri

 1. europa 1 spune:

  Ion Ungureanu este un om cu litera foarte mare. Acest interviu mi-a adus aminte de clipele din acel 7 noiembrie care pentru prima data a fost oprita parada sovietica. Podul de flori si MAN care a votat suveranitatea vor ramine in istoria noastra ca unele din cele mai frumoase evenimente.
  Ideea de tratative cu fortele democratice din Rusia este actuala si astazi. Ar fi binevenita invitatia lui Carpov ori al altui lider din opozitia rusa in RM de catre Mihai Ghimpu.
  Grigore Vieru m-a convins inca o data prin acest interviu ca este si un puternic politicean. Raul nu se inlatura cu vorbe, cantice, poezii, glume si bancuri. Merçi Stela!!!

 2. ADEVAR spune:

  UNIREA ESTE O FLACARA.Cum este posibil ca oameni de valoare sa ezite cand este vorba despre importanta si actualitatea Podurilor de Flori. Aceasta manifestare extraordinara antitotalitara trebue mentinuta vie atat in scoli cat si in societatea civila.Daca as fi Ministru as ordona ca toate podurile peste PRUT sa fie concepute in asa fel incat in permanenta sa fie imbracate cu flori in amintirea acestui evenimzent epocal pentru neamul nostru. Peisagisti, arhitecti sa colaboreze cu inginerii pentru a lasa spatii pentru plantatul florilor, nu pe ici pe colo ci in masa.Aceste poduri trebue sa reprezinte imense alei si pereti de flori, sa fie o placere si o sarbatoare permanenta si nu ocazionala sa-ti vezii fratii de dincolo. Dar strainii ce vor zice ???? Va asigur ca exemplul va fi molipsitor in lumea intreaga, solutie originala, inteligenta,nobila, simbolica, fruusete..La noi flacara UNIRII nu trebue stinsa niciodata si tot ce pare adormit acum se va trezi cu o vigoare de neimaginat.

 3. rizoaicad.arges spune:

  Pentru ca acest comentariu este pentru Romania, rog ingaduinta de a fi postat la orice articol! Multumesc anticipat pentru intelegere! Mesajul inaintasilor nostri din razboiul 1916-1918, inscriptionat pe Monumentul “Leu” din Bucuresti, glasuieste: “Spuneti generatiilor viitoare ca noi am facut suprema jertfa pe campurile de batalie, pentru intregirea neamului!” Mesajul meu catre fiii buni ai Romaniei de azi, le solicita infinit mai putin, dar absolut necesar , si anume “jertfirea” a 30 de minute, necesare pentru a accesa Link-ul, http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, pentru a citi pe blog materialul “Pentru insanatosirea societatii romanesti”, pentru a-l analiza si a-l verifica, asa cum indica antepenultima fraza care incepe astfel: “Singura verificare valabila….etc.” Voi, compatriotii mei, pe care va mai intereseaza Romania, sau care doriti o lume normala pentru urmasii vostri, “jertfiti” 30 de minute, pe Altarul Patriei, pentru un viitor mai bun, si pentru a da o “palma morala” acelora, care desi DATORI, prin fisa postului, sa promoveze Binele public, prefera sa manifeste o NESIMTIRE crasa fata de o solutie ce poate promova Binele public, si care poate fi verificata uimitor de simplu de catre orisicine! Prin nonraspunsul lor in termenul legal, la scrisorile ce le-au fost transmise, cei indicati mai jos, s-au plasat in nefericita situatie amintita mai sus! Amintesc ultimele cazuri: Presedintele Basescu, Scrisoarea Nr. 6516/22-03-2010, partidele, PSD; PNL; PRM; PDL; UDMR, ziaristii Mircea Marian si Silviu Sergiu de la Ev. Zilei, “Nasul”- Radu Moraru de la B1 TV, Victor Ciutacu de la J.N si Antena2-Vorbe Grele,etc. D. Rizoaica.

 4. ducele de Hertza spune:

  Podurile de flori – si nu numai in vorbe si urale, ci si in practica, zi de zi, – drumul spre Romania Mare !

 5. SOS Basarabia spune:

  Frumos articol! Sustin si reiterez un nou Pod de Flori !

 6. razvan spune:

  VORONIN isi reneaga faptul ca este (moldovean) roman.

 7. razvan spune:

  …dar sotia lui este ucrainianca si este normal.

 8. SORIN RO spune:

  Eu cred ca Stela Popa este o jurnalista si o reprezentanta adevarata a neamului romanesc de peste Prut.Aducerile aminte “cum este si acest interviu”despre podurile de flori de peste Prut din anii ’90 sunt doar un vis frumos.Eu unul sunt speriat la gandul ca Basarabia va fi pierduta din nou,din cauza gravelor probleme economice ale Romaniei cauzate de guvernarea inconstienta a clicii mafiote Basescu&comp.Ii doresc succes jurnalistei Stela Popa pentru lupta ei de reunire a Basarabiei la patria mama Romania.Sa dea Dumnezeu sa se intample asa ceva,dar tare mi-e teama ca termenul “Pastele Caiilor”este mai apropiat.Daca se mai adauga si reticenta/neinformarea/opozitia populatiei basarabene despre reunirea cu Romania se adevereste ceea ce am spus.Noi romanii din Tara Mama dorim din suflet reunirea cu Basarabia.Destainuiirile dnului Ungureanu certifica temerile mele……………

 9. tudor spune:

  Ну ам путеа оаре са фацем ун ноу под де флори?:))

 10. CS spune:

  Foarte interesanta declaratia d-lui Ungureanu. Intr-adevar Basarabia de azi nu mai este cea de la 1918.
  Insa ii avem pe Base si pe Ghimpu, iar Ghimpu este foarte important sa fie sustinut cu toate fortele, fara tagada. Basarabia cu 4 ani sub conducerea lui Ghimpu isi va lipezi apele iar intoarcerea la Tara Mama poate fi realizata.

 11. sirius spune:

  ar fi bine daca ati publica textual aceste interviuri

 12. Vanatorul de forumisti KGB spune:

  “SORIN RO” e FOATE ACTIV.
  Si cum se zbate el sa ne convinga ca Marineru` Basescu e RAUL INTRUCHIPAT.
  Iar RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Tara Mama se …AMANA cu vreo 2-30 de ani.
  AI NU MA-NNEBUNI !
  NEA NICU???
  Pentru cine nu se prinde de poanta era o reclama la cola la litru prin anii `90….
  http://www.youtube.com/watch?v=mPCj2O5IJnw&feature=PlayList&p=D422F6F9A5237EC0&playnext_from=PL&playnext=1&index=73
  Sa-l UP-DATAM pe TAVARISCI SORIN.

  MAREA RE-UNIFICARE a Basarabiei A FOST INITIATA de TRAIAN BASESCU dupa 7 APRILIE 2009.
  Acum MAREA RE-UNIFICARE ESTE IN PLINA DESFASURARE:

  -DEMOLAREA TOTALA a GARDULUI GHIMPAT RIDICAT DE RUSIA PE PRUT,intre inimile fratilor ROMANI
  -intierea proiectarii si constructiei de PODURI REALE(nu doar iluzorii,de flori)
  -INAUGURAREA PODULUI GRIGORE VIERU de la RADAUTI-LIPCANI
  -initierea deschiderii a 10 NOI PUNCTE DE TRECERE a Prutului
  -INTERCONECTARI de retele de INALTA tensiune 110.000 V si 400.000 V
  -INTERCONECTARI de retele de GAZE
  -sprijinirea trecerii Basarabiei de la CAILE FERATE LATE,de tip RUSESC la cele de tip EUROPEAN
  -ECHIVALAREA DIPLOMELOR DE STUDII,ceea ce va usura angajarea tinerilor ROMANI basarabeni in Tara Mama
  -NOUA lege a CETATENIEI pentru ROMANII basarabeni initiata de Basescu IMEDIAT dupa 7 Aprilie 2009
  -1.500.000 de PERMISE DE MIC TRAFIC
  -DUBLAREA numarului de BURSE pentru FRATII ROMANI
  -acordarea unui ajutor NERAMBURSABIL de 100.000.000 de euro,desi Tara Mama e intr-o GRAVA CRIZA ECONOMICA
  -PRESIUNI la UE pentru acceptarea CRESTERII NUMARULUII DE NOI CETATENII la 10.000 PE LUNA
  -PRESIUNI in AMERICA ce au dus la SPRIJINUL AMERICAN pentru GUVERNAREA GHIMPU-FILAT,acordarea a 256.000.ooo de dolari Basarabiei
  -PRESIUNI la Bruxelles ce au dus la SPRIJINUL DONATORILOR EUROPENI pentru GUVERNAREA GHIMPU-FILAT,acordarea unui imprumut de 2.000.000.000 de euro(2 MILIARDE) Basarabiei
  -transferul AQUI-ului COMUNITAR(LEGISLATIA UE) DEJA TRADUS IN ROMANA(noua ne-a luat ANI DE ZILE sa o facem),catre administratia de la Chisinau
  -Bilete TAROM INJUMATATITE ca pret pe ruta Bucuresti- CHisinau+aparitia de linii romanesti low-cost
  -SEMNAREA PACTULUI STRATEGIC cu Basarabia,intarirea RELATIILOR MILITARE intre ministerele APARARII,initierea consultarilor pentru o viitoare ADERARE LA NATO a Basarabiei
  -Initierea de catre PDL a legii prin care se va acorda ANUAL,pe 7 Aprilie,de catre PARLAMENTUL ROMANIEI,PREMIUL VALERIU BOBOC in memoria celui care a fost MASACRAT DE GORILELE KAGHEBISTE ale lui VOronin.

 13. Vanatorul de forumisti KGB spune:

  Acum DE MAXIMA IMPORTANTA pentru MANCURTII si TRADATORII DE LA CHISINAUNU NU E ANIVERSAREA PODULUI DE FLORI din 1990 ci OMAGIEREA CALAILOR RUSI ,pe 9 MAI.
  Cam asta se afla in spatele SLUGARNICIEI de a trimite TRUPE ROMANE Basarabene sa defileze in fata CALAILOR RUSI la Moscova:
  “Inalta cinstire ARMATEI RUSE DE OCUPATIE!
  Cinste celor care NE-AU VIOLAT,TORTURAT si DEPORTAT BUNEII CA SCLAVI in SIBERIA,in GULAGURI!
  Traiasca si infloreasca GLORIOSUL POPOR RUS,FRATE SI PRIETEN care i-a ELIBERAT PE ROMANI de…ROMANI!
  Traiasca si infloreasca GLORIOSUL POPOR RUS,FRATE SI PRIETEN care ne-a ELIBERAT PE NOI ROMANII de…LIMBA ROMANA si ne-a daruit LIMBA RUSA,iubirea vietilor nostre de sclavi!

  CINSTE SOLDATILOR ARMATEI RUSE DE OCUPATIE care NE-AU UCIS PARINTII in TRANSNISTRIA!
  CINSTE SOLDATILOR ARMATEI RUSE DE OCUPATIE care NE-AU IMPUSCAT si MUTILAT TATII,ne-au VIOLAT MAMELE si ne-au lasat ORFANI!
  Slavita sa fie amintirea TATUKULUI NOSTRU STALIN!
  TRAIASCA DE-A PURUREA OCUPATIA RUSA!
  TRAIASCA idolul nostru IGOR SMIRNOV!
  Traiasca TATUKA PUTIN!
  Mai VREM GARDURI GHIMPATE!
  Mai vrem OCUPATIE,FOAMETE ORGANIZATA si JAF!
  VREM SA FIM SLUGILE RUSIEI!
  TRAIASCA TANKURILE RUSESTI din TOATE ORASELE REPUBLICII RUSESTI MOLDOVENESTI!
  TRAIASCA LIMBA NOSTRA STRAMOSEASCA,LIMBA RUSA!
  TRAIASCA ARMATA RUSA DE OCUPATIE!”

 14. tudor spune:

  Де це пун оамении атата база пе евенименте царе ну маи ау легатура цу презентул?Даца Молдова ренунта ла транснистриа,авем сансе са не уним цу Романиа, патриа мама…дар импортант е са ну не маи сицанам реципроц си са иесим дин стареа аста де ресемнаре царе бантуие амбеле попоаре.:)

 15. SORIN RO spune:

  Vanatorul de forumisti KGB zis si”Maimuta Activista Basesciana”platita sa de-a straifuri in popou dnului prezident Zeux(Base).Pe Ghimpu il consider un presedinte roman adevarat cu coloana vertebrala,ceea nu se poate spune si despre Basexu(vezi promisiunile facute romanilor in 2009 si infirmate de realitatile economico-politice actuale).Ma refer doar la romanii din Tara Mama si nu la romanii basarabeni.Si mai “Vanatorule de forumisti KGB”cine nu il inghite pe mafiotul Base este automat KGB-ist,comunist,antiroman,etc….Curata democratie propagi mai Vanatorule.Dar daca nu traiesti in Romania atunci se subintelege atitudinea ta.Esti out de realitatile din Romania europeana.Si dorinta ta de a te vedea cetatean UE dand limbi oricarui ti-ar promite acest drept(al romanilor din Tara Mama)este de inteles.Dar ia exemplu de la presedintele vostru Ghimpu,de coloana vertebrala,poate………… intelegi ceva din asta.

 16. Mihai Românul spune:

  @Vanatorul de forumisti KGB spune:

  Ai perfectă dreptate!

  Miroseau de la o poştă comentariile acelui Sorin, care se mai pretindea şi “RO” în sensul descurajării organizării unui nou pod de flori şi a reUnirii poporului român.

  Mesajul transmis de el aduce atât de bine cu strategia KGB descrisă pe larg de fostul ofiţer KGB Yuri Bezmenov, mă refer în special la “decepţie”, “propagandă” şi “controlul minţii”.

  How To Brainwash A Nation
  (Cum sa Speli Creierul unei Natiuni)
  http://www.youtube.com/watch?v=zeMZGGQ0ERk&feature=related

  Yuri Bezmenov – Deception Was My Job (1 of 9)
  (Deceptia a fost Slujba Mea)
  http://www.youtube.com/watch?v=CLsi0Ialvxk&feature=related

  Ex-KGB Officer Yuri - Propaganda and Mind Control (1 of 3)
  (Propaganda si Controlul Mintii)
  http://www.youtube.com/watch?v=nBQMB7hEP8E&feature=related
  (are 3 parti)

  1/3 Ex-KGB Officer Yuri Bezmenov – Cultural Subversion and Escape
  http://www.youtube.com/watch?v=WmUi3LS2LBI
  (are 3 parti)

 17. Mihai Românul spune:

  Dragă “Sorin Ro”, dacă estimarea ta cu “Paştele Cailor” ar fi bună, atunci pe 20 mai 2010 (stil nou) s-ar produce reUnirea, asta pentru că “Paştele Cailor” se sărbătoreşte în ziua de joi din a şasea săptămână după Paşte.

  Aşa că, din partea mea, să te audă Dumnezeu!

  În rest, las-o mai moale cu propaganda politică pe aici pentru că noi, românii, avem un ideal comun şi anume readucerea românilor basarabeni alături de noi.

 18. SORIN RO spune:

  Pentru “Vanatorul Basescian de forumisti KGB,PSD,COMUNISTI SI ALTE ASEMENEA SPECIMENE”.Asculta ce spune si guvernatorul M.Isarescu in acest moment de situatia noastra a romanilor cu salariile si pensiile si cu…250000 de viitori someri in sectorul bugetar(si ce minciuni indruga Bazeux in 2008-2009 despre bunastarea noastra)si cu privire la “MINCIUNILE”guvernarii mafiote Traian Boc si Emil Basescu(analogia de nume este intentionata…de realitatea existenta)

 19. SORIN RO spune:

  Pentru Mihail Romanul…..Problema este ca mi-am exprimat temerea cu reunirea pe calendarul gregorian.Daca tu esti pe stil iulian este problema ta de apreciere a terminologiei de “Pastele Caiilor”.Si imi doresc din suflet ca Basarabia(sau Moldova lui Stefan cel Mare si Sfant de peste Prut sa revina la Tara Mama Romania.Dar am dubii imense ca se va intampla acest fapt sub excrocul (avand in vedere minciunile zilnice pe care ni le furnizeaza)Bazeux.Sunt independent politic dar urasc activismul ordinar al activistilor politici de orice formatie ar fi:pedelist,pesedist,penelist,pecist,peremist,etc….Toti sunt niste Borfasi la propriu si profitori.Li se rupe de Basarabia si dau doar din clanta…..

 20. Vanatorul de forumisti KGB spune:

  Prietene “MIHAI ROMANUL”,dupa cum vezi,”SORIN RO” PROPAGANDISTUL de serviciu al PSD-PNL-KGB a dat in spume.
  Sau sa-i spunem de acum “SORIN RU”?
  Nimic nu ii fierbe mai mult pe FORUMISTII PLATITI de PSD-PNL-KGB decat DEMASCAREA lor PUBLICA.
  Nu ca voi prieteni nu v-ati fi dat seama si fara mine,ba chiar din comentariile voastre am vazut ca “SORIN RO” nu a reusit SA MANIPULEZE PE NIMENI de pe acest forum.
  SORINELE mama,dar de ce nu scrii matalutza alaturi DE TRADATORII DE NEAM SI TARA ca tine,adica pe forumurile posturilor KAGHEBISTE “iRealitateaTV” si “Tarfa3″?
  Sau “prestezi” si acolo?
  Pe forumurile RTV si A3 vei gasi DESTULE TARATURI ca tine.
  Cat despre banii pe care mi-i da mie BASESCU sau PDL iti doresc ca tot restul vietii tale sa castigi tu ZILNIC TOTI BANII pe care i-am primit eu de la cei mentionati.
  CONFUNZI PATRIOTII ADEVARATI cu haimanalele de teapa ta,gata oricand PENTRU UN PUMN DE RUBLE sa isi TRADEZE NEAMUL si FRATII ba chiar SA SCUIPE pe mormintele si IDEALURILE SFINTE ale STRAMOSILOR NOSTRI care SI-AU VARSAT SANGELE pentru a le apara..
  Cat despre PROMISIUNILE ECONOMICE ale PRIMULUI PRESEDINTE PATRIOT ROMAN,Basescu,nu vad cum pot fi indeplinite ACUM daca PARTENERII NOSTRI EUROPENI DE EXPORT sunt INCA IN RECESIUNE.
  Iar UE se chinuie din greu sa salveze GRECIA,SPANIA,PORTUGALIA,IRLANDA,etc.
  O fi cate un Basescu si in fiecare din tarile mai sus mentionate DE AU INTRAT IN FALIMENT?
  Sau or fi PLINE DE CACAREZE gen TARICEANU-TRADICEANU ,gata sa TOPEASCA TOT BUGETUL tarii pentru POMENI POLITICE si puncte IN SONDAJE si la urne?
  Nu ai argumente “Sorin RU”.
  Vad ca ti s-au inclestat falcile in fatza TONEI de dovezi care demonstreaza FAPTIC ca Basescu A AVUT SI ARE UN PLAN STRATEGIC pentru RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Tara Mama.
  Chiar credeai ca UN AMARAT DE FORUMIST KAGHEBIST se poate pune cu UN URMAS al REFUGIATILOR MASACRATI DE RUSIA?
  Am un meaj pentru STAPANII TAI “Sorin RU”:
  AFARA CU ARMATA RUSA DE OCUPATIE!
  AFARA!

 21. Vanatorul de forumisti KGB spune:

  Repet ,ASTAZI forumistii KGB au iesit LA ATAC CONCERTAT pe TOATE site-urile.
  Aniversarea a 20 de ani de la PRIMUL POD DE FLORI trebuie “BOMBARDATA” cu mesaje ANTI-UNIONISTE,nu-i asa RUSIA?

  Si iata ca,nu-i asa,“Sorin RU” e FOARTE ACTIV….
  Sa-i dam deci lui “Sorin RU” sa citeasca CE IL DOARE CEL MAI TARE.

  MAREA RE-UNIFICARE a Basarabiei A FOST INITIATA de TRAIAN BASESCU dupa 7 APRILIE 2009.
  Acum MAREA RE-UNIFICARE ESTE IN PLINA DESFASURARE:

  -DEMOLAREA TOTALA a GARDULUI GHIMPAT RIDICAT DE RUSIA PE PRUT,intre inimile fratilor ROMANI
  -intierea proiectarii si constructiei de PODURI REALE(nu doar iluzorii,de flori)
  -INAUGURAREA PODULUI GRIGORE VIERU de la RADAUTI-LIPCANI
  -initierea deschiderii a 10 NOI PUNCTE DE TRECERE a Prutului
  -INTERCONECTARI de retele de INALTA tensiune 110.000 V si 400.000 V
  -INTERCONECTARI de retele de GAZE
  -sprijinirea trecerii Basarabiei de la CAILE FERATE LATE,de tip RUSESC la cele de tip EUROPEAN
  -ECHIVALAREA DIPLOMELOR DE STUDII,ceea ce va usura angajarea tinerilor ROMANI basarabeni in Tara Mama
  -NOUA lege a CETATENIEI pentru ROMANII basarabeni initiata de Basescu IMEDIAT dupa 7 Aprilie 2009
  -1.500.000 de PERMISE DE MIC TRAFIC
  -DUBLAREA numarului de BURSE pentru FRATII ROMANI
  -acordarea unui ajutor NERAMBURSABIL de 100.000.000 de euro,desi Tara Mama e intr-o GRAVA CRIZA ECONOMICA
  -PRESIUNI la UE pentru acceptarea CRESTERII NUMARULUII DE NOI CETATENII la 10.000 PE LUNA
  -PRESIUNI in AMERICA ce au dus la SPRIJINUL AMERICAN pentru GUVERNAREA GHIMPU-FILAT,acordarea a 256.000.ooo de dolari Basarabiei
  -PRESIUNI la Bruxelles ce au dus la SPRIJINUL DONATORILOR EUROPENI pentru GUVERNAREA GHIMPU-FILAT,acordarea unui imprumut de 2.000.000.000 de euro(2 MILIARDE) Basarabiei
  -transferul AQUI-ului COMUNITAR(LEGISLATIA UE) DEJA TRADUS IN ROMANA(noua ne-a luat ANI DE ZILE sa o facem),catre administratia de la Chisinau
  -Bilete TAROM INJUMATATITE ca pret pe ruta Bucuresti- CHisinau+aparitia de linii romanesti low-cost
  -SEMNAREA PACTULUI STRATEGIC cu Basarabia,intarirea RELATIILOR MILITARE intre ministerele APARARII,initierea consultarilor pentru o viitoare ADERARE LA NATO a Basarabiei
  -Initierea de catre PDL a legii prin care se va acorda ANUAL,pe 7 Aprilie,de catre PARLAMENTUL ROMANIEI,PREMIUL VALERIU BOBOC in memoria celui care a fost MASACRAT DE GORILELE KAGHEBISTE ale lui VOronin.

 22. Vanatorul de forumisti KGB spune:

  Bai “Sorin RU” pana sa imi recomanzi MIE sa am…”coloana vertebrala” ia si citeste asta.
  Si NU O POVESTE DIN CARTILE ALTORA.
  E chiar POVESTEA ALOR MEI.
  Si “Sorin RU”,daca TU IUBESTI RUSIA,TE PRIVESTE!
  Dar NU NE OBLIGA PE NOI,ROMANII ADEVARATI SA NE IUBIM CALAII RUSI!
  AJUNGE!
  Ia si citeste,poate intelegi pana la urma…

  Poveste cu BUCOVINENI

  A fost odata ,prin `44 pe cand IMPARATUL ROSHU STALIN calca in picioare un tinut stravechi numit Bucovina….
  Un tanar curier militar roman ratacit de unitatea lui distrusa se ascundea intr-o padure…
  De partea cealalta a dealului se afla orasul lui,Cernautzi…
  Dar el nu mai stia nimic de sotia si cei doi copii ai lui…
  Si nu stia nici ce se intampla dincolo de deal…
  Gerul napraznic de afara si crivatzul il faceau sa se tina de copaci…
  DINCOLO DE DEAL urca o coloana de CATEVA SUTE de romani BUCOVINENI…O coloana de refugiati…In spatele lor cativa soldati rusi ii impingeau…
  Le promisesera ca ii escorteaza pana la linia frontului si apoi le dau drumul…DACA ISI PARASESC CASELE DE BUNAVOIE…
  In varful dealului oamenii s-au vazut singuri…Rusii nu ii mai urmareau…In varful dealului era o poienitza…
  RUSHII le-au iesit inainte…Au descoperit MITRALIERA DE CALIBRU GREU acoperita cu o prelata sub zapada…
  CAPCANA ERA INCHISA…
  MIILE DE GLOANTE loveau in plin…Nu aveau unde sa se ascunda,in camp deschis…
  NU A SCAPAT NICI UNUL…
  Copiii pe care mamele ii protejasera cu corpul lor au fost executati de aproape cu cate un glont in cap…
  Curierul a auzit clantanitul mitralierei…A stat ascuns pana noaptea…Apoi a ajuns si el in poienitza din varful dealului…
  Intunericul deplin si viscolul napraznic ii secatuisera puterile…
  S-a ascuns de vant dupa o gramada de lemne puse stiva…
  Cand s-a trezit dimineatza a vazut o imagine ce avea sa-l bantuie intreaga viatza…
  Stiva de lemne dupa care se adapostise…NU ERA O STIVA DE LEMNE!
  Era un munte de cadavre…
  Si-a recunoscut prietenii,vecinii….
  A inceput cu infrigurare sa dea la o parte bietele corpuri inghetate ,intepenite in pozitii infricosatoare de groaza si durere…
  Nici sotia lui si nici copiii sai nu erau printre morti…
  A inceput sa sape o groapa in nestire…Dar si-a dat seama ca nu are cum sa-i ingroape pe toti..Erau sute…Dar i-a acoperit cu crengi si zapada pe cati a putut sa nu fie mancati de lupi…
  Un tanc sovietic aparut pe o coasta departe l-a intrerupt…
  A trebuit sa se furiseze inca doua saptamani…Mergand prin ger toata noaptea,prin munti…Pana a trecut de diviziile rusesti…
  Sotia si copii si i-a regasit in Radautzi…
  Dar ceilalti erau acolo,undeva acum PREA DEPARTE,intr-o poienitza,pe un varf de deal,cu o cruce alba de mesteacan la capataiul lor…
  CIUMA ROSHIE ii doborase…
  Acel curier era bunicul meu…

 23. Tot io spune:

  Ehh dupa ce am spus ca eu cred in puterea exemplului pentru a deschide mintea celor din jurul meu, citesc aici un adevarat exemplu care ar trebui sa ne puna pe ganduri.
  Mersi vanatorule.

 24. Jonny spune:

  Dragule ,Srin ro,unirea,e aproape ,e pe ultimii metri,spune multumesc,ca exista o personalitate ca BASESCU.Si la noi daca Rosca era acum presedinte,cinta pe alta octava.Din pacate nu toate florile rodesc la fel.

 25. SORIN RO spune:

  Gata ma retrag din discutiile cu forumisti activisti PD-L,ii port respect mult domnisoarei/doamnnei Stela Popa pentru a continuua niste discutii inutile cu politrucii basescieni.Podurile de flori au apus demult si intr-adevar nemernicul de Iliescu&comp. sta la baza ratarii reunificarii in anii ’90.Dar din acea comp. facea parte si Basexu in functia de ministru al transporturilor si era la fel de fals vocal ca si in zilele noastre.Succes politrucilor basescieni in activitatea lor de adulare a lui Bazeux.Si apropo in nov-dec 2009 a fost votat de…doar 27% din numarul total de votanti din Romania(18 milioane).Este o realitate constatata……

 26. Jonny spune:

  Este pentru prima data cind poporul romin se va uni si vom avea un rege al nostru,nascut din ura si iubire.Sa mergem la biserici sa ne rugam caci strainii nici odata nu ne vor dori binele.

 27. Stan spune:

  Mai Sorin RO,

  Aici nu ai de a face cu “activisti PDL”!! Tine bine minte asta!! Aici, daca ai de a face cu cineva, ai de a face cu activisti PRO BASARABIA!! Aici nu ai de a face cu Basescu pe care tu nu l-ai votat cu siguranta ,ci ai votat cu Iliescu Ilici pe care-l tii in brate si acum!! Si care ti-a organizat tie poduri cu flori, uitand ca sub acele flori sta, bine merci, Tratatul obscen Ribbentrop- Molotov! Aici ai de a face cu cei care stiu ca Romania nu inseamna oameni ca tine, idiferent ca esti din Ro sau din … R. Moldova!! Aici ai de a face cu oameni care isi numara mortii datorati comunistilor ca tine si de o parte si de alta a Prutului!!Si care se ridica la peste un milion!! Cu oameni care nu vor, nu pot de fapt, sa uite ca ocupatia ruseasca a fost cea mai dezastruoasa ocupatie a Romaniei!! Asa ca te felicit pentru initiativa de a pleca de pe sit-urile basarabenilor!! In sfarsit , te-ai decis sa faci o fapta buna!! Du-te la Iliescu, Vanghelie, Nastase,Geoana, Ponta si ceilalti ca tine ca iti vor da de lucru!! Sa-i aperi de puscarie facand demonstratii de sustinere sau, daca intri in parlament , sa nu votezi nici de-al dracului sa a junga pe mana justitiei!! “Succesuri”, asadar!!

 28. Jonny spune:

  Oameni buni mergind inainte trebue so facem fara ura .Adevarurile se nasc ca niste erezii si mor ca dogme,asta duriaza mult.O viATA DE OM e atit de putin. Ori mergem inaintte ori lasam in urma dezastre…

 29. Jonny spune:

  Murim ca pomii din paduri,
  Loviti de fulgere si ploi.
  Ne scufundam ca Atlantida
  Renastem din cenusi apoi.

  aM INCETAT DEOSEBIREA
  Ca sa mai facem intre veti.
  Atunci cind viatai tot o moarte,
  Si moartea e ca alte veti

 30. Jonny spune:

  Murim ca pomii iar ne nastem,
  Schimbam decorul si cortina
  Taina e ca nu tinem minte,
  Cind aparem din nou pe lume.

  Aceiasi cezari -frunte lata
  Sub ei plebei sub alta forma.
  Sintem si picii si maturii,
  La timpul ce e scris in zodii.

 31. Jonny spune:

  Iar timpul ca de obicei
  Repaus e, ori e-n schimbare,
  Vad se perinda anotimpuri,
  Si stele vad din cer coboara.

  Murim ca pomii din paduri,
  Ne odihnim ne nastem iara
  Si cercul, nu se mai termina,
  Pin cind din cer vine lumina.

 32. EugenRo spune:

  INCREDIBIL!

  http://dodon.md/2010/05/9- mai-%E2%80%93-pretul-victoriei -si-valoarea-sarbatorii/

  Citat din… “articol”:

  Vreau să amintesc că Moldova a intrat în război odată cu Uniunea Sovietică, la 22 iunie 1941. Prima lovitură am primit-o din partea României, susţinută de cel de-al Treilea Reich. În rezultat, potrivit înţelegerii româno-germane, România şi-a însuşit teritoriile Basarabiei şi Bucovinei.

 33. COSTIN spune:

  sub orice critica aceasta ejaculare dementa stalinista a tovarasului dodon … penibil ! “Vreau să amintesc că Moldova a intrat în război odată cu Uniunea Sovietică, la 22 iunie 1941. Prima lovitură am primit-o din partea României, susţinută de cel de-al Treilea Reich. ” acest circar bolsevic minte cu nerusinarea si obraznicia criminalului ramas neprins … moldova a intrat in razboi , o stie orice om intreg la minte , odata cu ultimatumul dat de uniunea sovietica romaniei in 1940 . un act barbar ,salbatic si injust …un act care poarta un singur nume … si in trecut si astazi… A-G-R-E-S-I-U-N-E !!! sa nu amestecam merele cu perele si portocalele cu bananele . odata agresata mirsav in 1940 , romania era total indreptatita sa raspunda la agresiunea comisa de hraparetul vecin imperialist- uniunea sovietica ….”Mărturie sunt evenimentele tragice de la începutul anilor 90, campania dementă împotriva Găgăuziei, conflictul armat de pe Nistru, dezmăţul violent şi vandalismul din 7 aprilie anul trecut, xenofobia oficializată a guvernării actuale “. acest dodon -shoshon e nebun cu adevarat ! efectele cedarilor din anii 90 , se vad si acum … gagauzia cere practic independenta si doreste sa inghita si alte teritorii vecine … transnistria si-a intarit cu ajutorul moscovei independenta fata de chisinau … xenofobie ? cind limba rusa sufoca practic limba oficiala a statului ? cind tricolorul e etichetat ca fascist si ars de derbedei rusofoni ? cind la balti se striga ca orasul e rusesc ?…”Fasciştii români” ? de care fascisti ne vorbeste dodon , ca in romania interbelica nu au existat nicioadata asemenea organizatii fasciste . miscarea legionara a fost o miscare nationalista ortodoxa ,cu tente extremiste , dar nu fascista …iar maresalul antonescu , “fascistul” , a scos-o in afara legii , trimitind pe unii in puscarii , iar pe altii in prima linie a frontului …”Noi deci, conform spuselor lui Ghimpu, am fi „perdanţii” acelui război, am fi „fasciştii învinşi”. exagerari demente din partea acestui tovaras stalinist …ghimpu se referea la faptul ca o nedreptate comisa cu forta de uniunea sovietica impotriva neamului nostru , a ramas in vigoare , sub masca sforaitoare a luptei anti-fasciste ….urmatoarea fraza a idiotului , e de-a dreptul a unui nebun …”Totodată, prin acest gest, liberalii şi-au demonstrat simpatia mascată faţă de nazism”…o declaratie iresponsabila si extrem de grava , care poate aduce prejudicii tarii in lume . mizerabil ! …“Şaptezeci de ani în urmă Germania fascistă se întinsese deasupra Europei şi în 1939 acest rău s-a lăsat peste continent”… asa este , nimeni nu neaga acest lucru . numai ca incepind cu 1939 si uniunea sovietica a inceput sa se intinda peste continent …teritorii vaste apartinind poloniei,romaniei,fiinlandei , cit si tarile baltice in intregime , au fost inghitite de imperialismul cu “sediul” la moscova …dupa razboi a fost inghitit jumatate de continent …”De asemenea, ca politicieni, ca persoane active civic, trebuie să facem tot posibilul să identificăm şi să serbăm acele evenimente care unesc popoare şi ţări, care ne amintesc de frăţia de odinioară, care pun temeliile unor noi prietenii de perspectivă, care contribuie la alinierea statelor pe calea progresului comun”… frazeologie tipic comunista sforaitoare . “prietenii de perspectiva” rusi , tin astazi sub ocupatie militara 1/3 din teritoriul recunoscut international al r.moldova ! …”Şi atât timp cât vor exista adevăratele valori şi vor trăi oameni care să lupte pentru promovarea acestor valori”… adica sa intelegem ca ultimatumurile brutale ,invaziile salbatice si barbare comise de uniunea sovietica dupa data de 1 septembrie 1939 , ziua inceputului celui de-al doilea razboi mondial , contra poloniei,romaniei,fiinlandei,tarilor baltice , reprezinta ” adevarate valori ” ? …”sărbătoarea aceasta va dăinui nestingerită în măreţia sa” … o fi mareata aceasta zi , de 9 mai , dar katynul cum e …? tot maret ?

 34. EugenRo spune:

  repet si aici comentariul de pe blogul tovarasului Dodon. In caz ca va sterge mesajul de acolo.

  Domnule Dodon,

  Este dreptul dumneavoastra sa interpretati istoria asa cum doriti si cum va dicteaza constiinta!

  Sincer, daca as avea forta necesara, pentru cele afirmate in articol ar trebui sa ne vedem la tribunal. Ala international – de la Haga – unde se judeca crimele impotriva umanitatii. Fiecare cu avocatul lui. Sa vedem cine are castig de cauza, romanii sau sovieticii!

 35. COSTIN spune:

  INCREDIBIL , DAR ADEVARAT !!!!!! Premierul Vlad Filat nu exclude că Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), al cărui lider este, ar putea colabora, în viitor, cu Partidul Comuniştilor. Totuşi, acest lucru poate avea loc cu o singură condiţie. „Cu actuala conducere a PCRM nu vom colabora niciodată. Dacă PCRM va fi un partid de stânga normal, atunci s-ar putea profila o colaborare”, a declarat Filat pentru ziarul Kommersant. MAI ARE CINEVA CEVA DE SPUS… ? NU CRED CA MAI E CAZUL … TRAIASCA MARELE FRONT AGRARIANO-SOCIALISTO-COMUNISTO-FILATELIST !

 36. ADEVAR spune:

  NU INTELEG.
  Dece toata suflarea se adreseaza cu “” DOMNUL “” cand este vorba de COCO ??? ( comunisti, cum zic francezii ). Ei au interzis cuvantul DOMN totdeauna, ca fiind o expresie romaneasca, burgheza, fascista si asa mai departe. Si au impus cuvantul lor “” tovaras ” sau mai pe intelesul romanilor, cuvantul frantuzesc ::: “” TOVARICI “”. M’am adresat cu termenul de “” TOVARICI DODON “” dar mesajul a fost sters dupa 1 minut ca fiind FASCIST. Cine a spus ca democratia nu progreseaza in t

 37. ADEVAR spune:

  NU INTELEG.
  Dece toata suflarea se adreseaza cu “” DOMNUL “” cand este vorba de COCO ??? ( comunisti, cum zic francezii ). Ei au interzis cuvantul DOMN totdeauna, ca fiind o expresie romaneasca, burgheza, fascista si asa mai departe. Si au impus cuvantul lor “” tovaras ” sau mai pe intelesul romanilor, cuvantul frantuzesc ::: “” TOVARICI “”. M’am adresat cu termenul de “” TOVARICI DODON “” dar mesajul a fost sters dupa 1 minut ca fiind FASCIST. Cine a spus ca democratia nu progreseaza in tabara ultimilor comunisti din Europa ???? DINOSAURI, DINOSAURI dar fac inca victime.

 38. ADEVAR spune:

  NU INTELEG.
  Dece toata suflarea se adreseaza cu “” DOMNUL “” cand este vorba de COCO ??? ( comunisti, cum zic francezii ). Ei au interzis cuvantul DOMN totdeauna, ca fiind o expresie romaneasca, burgheza, fascista si asa mai departe. Si au impus cuvantul lor “” tovaras ” sau mai pe intelesul romanilor, cuvantul frantuzesc ::: “” TOVARICI “”. M’am adresat cu termenul de “” TOVARICI DODON “” pe blogul sau dar mesajul a fost sters dupa 1 minut ca fiind FASCIST. Cine a spus ca democratia nu progreseaza in tabara ultimilor fanatici din Europa ????

 39. ADEVAR spune:

  Domnule COSTIN,
  Articolul DVS despre discursul tovariciului DODON poate parea pentru unele persoane putin confuz din cauza ghilimelelor. Pe langa aceste ghilimele ar trebui sa mentinati in fata citatului cuvintele :::: “” Citez pe tovariciul Dodon ::: “” .Acest discurs fenomenal ar trbui decorticat si de jurnalistii de profesie nu numai comentatorii amatori, ca noi.

 40. europa 1 spune:

  Dodon nu prefera sa faca dialog cu cei puternici. El ii cenzureaza pe oponentii politici de pe blogul sau. Unimedia tot ar trebui sa-l cenzureze pe acei care introduc cenzura in Moldova. Azi pe blog iar mine pe Unimedia, daca vor invinge.

Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA