UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


/AUDIO/ Călătoria lui Radu în Ţara Poveştilor

21:36 Prin lume..., 3,466 afişări

“Sincer, nu cunosc prea mulţi concetăţeni de-ai mei în Franţa. Chiar nu cunosc aproape pe nimeni din R. Moldova. Cei care vin aici caută să se împrietenească întâi cu cetăţeni francezi, ca să se integreze”, acesta este un fragment din discuţia purtată aseară, prin telefon, cu psihologul Ina Moldoveanu, plecată de aproape 4 ani peste hotare. Mai exact, în Franţa.

A început să scrie cartea a cărei copertă o vedeţi în partea stângă, încă pe vremea când se afla în R. Moldova, dar a sfârşit-o în… Franţa. Nu intuia, când a început să aştearnă pe hârtie această lume a poveştilor, în care Radu (fratele ei) este eroul principal, că astăzi, când la Chişinău are loc lansarea acestei frumoase cărţi dedicată celor mici (vârsta 6-10 ani), ea va fi departe. Foarte departe de casă, de părinţi şi… de amintirile copilăriei sale. “Călătoria lui Radu în Ţara Poveştilor este concepută după o carte pe care am avut-o în copilărie, o carte care a stat pe noptiera mea aproape doi ani… Erau de toate în ea: şi poveşti, şi jocuri, de aceea m-am gândit că ar fi bine să construiesc şi eu una la fel pentru cei mici de astăzi”, mi-a mărturisit Ina.

În perspectiva zile de 1 iunie, Ziua Copilului, anticipez un pic această sărbătoare şi recomand tuturor, jurnaliştilor, copiilor, mămicilor, bunicilor sau, de ce nu… tăticilor să participe astăzi, 27 mai, cu începere de la ora 12.oo, în incinta Bibliotecii Ştiinţifice Centrale “Andrei Lupan” a Academiei de Ştiinţe a Moldovei (str. Academiei 5A)  la lansarea acestei frumoase cărţi.

E mai mult decât o carte cu poveşti!  O recomand cu plăcere. Mai cu seamă că e scrisă de un psiholog şi de o bibliotecară.

Lectură frumoasă!

Mai jos ascultaţi un interviu cu Ina Moldoveanu, psiholog şi autor al cărţii.

 
4 raspunsuri

 1. Vitalie spune:

  Steluta (tot ma adresez asa nu e nimic? ;) ) chiar ma gindeam ce sa le fac cadou fetelor mele de 1 iunie in afara de teatru merci de idee.

  Stela Popa: Ma bucur ca ti-a placut. O carte e, totusi, o carte.

 2. ETERN. spune:

  Ati putea sa ne dati adresa Doamnei Ina Moldoveanu, in Franta ,ca sa-i putem scrie ???

  Mersi.

 3. moldoveanul spune:

  succese doamnei Ina, sper să nu-şi înceteze activitatea de scriitor doar cu lansarea cărţii respective. succese în continuare!

 4. doina lupu spune:

  un eveniment superb, sa pot citi in Romania, despre o lansare de carte in Republica Moldova iar una din autoare locuind in Franta. Sunt fericita sa spun ca am avut sansa s-o cunosc pe INA, un om frumos cu suflet mare. De fapt numai cineva cu suflet pur poate scrie o carte pentru copii, aceste mesaje vii pe care le transmitem viitorului. Fie ca aceasta zi in care a avut loc lansarea de carte sa-ti deschida draga INA, poarta unui viitor plin de succese Iti daruiesc cu acest eveniment toate florile din Rm.Valcea.

Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA