UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


Stela Popa alături de Stela Popescu

09:17 Articole, Interviuri, Prin lume..., 4,841 afişări

Probabil că puţină lume ştie că numele meu – Stela – se trage direct de la Stela Popescu, pe care ai mei, prin anii ’80, o urmăreau cu drag la TVR… Ei bine, în sfârşit, ne-am întâlnit. Stela Popescu este, pe drept cuvânt, o doamnă elegantă, rafinată şi, în ciuda anilor, frumoasă.

Am întâlnit-o aseară, la Bucureşti, la expoziţia de bijuterii a Lorinei Bălteanu. Pentru cine încă nu o cunoaşte, vedeţi detalii aici. Despre arta Lorinei Bălteanu de a crea şi a inventa bijuterii voi scrie într-o altă postare, până atunci însă, aflaţi că Stela Popescu mi-a mărturisit, într-un scurt interviu pentru MAI APROAPE DE EUROPA, că are Basarabia mereu aproape de inimă. (S-a născut la Slobozia, pe 21 decembrie 1935, într-o familie de învăţători. Vezi aici detalii despre drama deportărilor din familia sa.)

“Lorina îmi aminteşte tot timpul de Basarabia. De fapt, Basarabia este tot timpul în sufletul meu. Sunt basarabeancă până în adâncul sufletului”, mi-a mărturisit marea actriţă. Pe lângă cele discutate pe marginea colecţiei unice a Lorinei Bălteanu, la finalul discuţiei am rugat-o pe Stela Popescu să transmită şi un mesaj publicului din Basarabia. Şi iată ce vă transmite: “Noroc, sănătate şi speranţă. Să aveţi curajul să credeţi în viitor. Fără optimism viaţa te infricoşează, iar dacă ai puterea să crezi în viitor, trecutul sau prezentul nu te mai înfricoşează”.

Revin cu detalii. Până atunci, admiraţi-ne. :)


12 raspunsuri

 1. COSTIN spune:

  Ucraina: Viktor Ianukovici a confundat Bucovina cu staţiunea de schi Bukovel

  *

  Valentin Bâlă
  * 97 afişări
  * Vineri 28 mai 2010

  Ianukovici a gafat şi a încurcat Bucovina cu staţiunea Bukotel

  Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a gafat din nou joi încurcând nordul Bucovinei cu staţiunea de schi Bukovel, situată în regiunea Ivan Frankivsk, relatează Kyiv Post.

  În cadrul unei întâlniri cu guvernatorii regiunilor ucrainene la Lviv /vest/, Ianukovici a propus ca Ucraina să concureze pentru dreptul de a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022 în Bucovina. El a spus că de multă vreme urmăreşte cu atenţie dezvoltarea infrastructurii turistice din Bucovina (nordul Bucovinei) regiunea Cernăuţi, dar apoi a vorbit doar despre Munţii Carpaţi.

  Premierul ucrainean, Mikola Azarov, îl înlocuieşte pe Ianukovici la şefia Partidului Regiunilor

  Ulterior, într-o conferinţă de presă, Anna Gherman, adjuncta şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, a precizat că preşedintele Viktor Ianukovici a avut în vedere staţiunea montană Bukovel din Carpaţi. Ea a îndemnat presa să nu transforme în ceva senzaţional inexactitatea prezidenţială, deoarece – deşi în regiunea Ivano-Frankivsk – staţiunea Bukovel se află la limita regiunii Cernăuţi.

  Nu este pentru prima oară când Ianukovici se încurcă în denumiri geografice. De exemplu, la o conferinţă de presă din 27 august 2009, el a confundat Kosovo cu Muntenegru, iar în 14 ianuarie 2010, în timpul unei vizite în regiunea Harkov, li s-a adresat locuitorilor centrului raional Balakleia: ‘Vă salut cetăţeni ai Balaklavei!’ (Balaklava este situată în Crimeea), după cum notează Kyiv Post.

  În 2006, la un miting electoral la Odesa, liderul Partidului Regiunilor a numit-o pe originara din acest oraş Anna Ahmatova – o mare poetă rusă – Anna Ahmetova, confundându-i numele de familia cu cel al lui finanţatorului său Renat Ahmetov, patronul clubului de fotbal Şahtior-Doneţk. Într-o altă întâlnire publică tot la Odesa, Ianukovici l-a botezat Isaak Bebel pe cunoscutul scriitor Isaak Babel.

  La 30 august 2009, la festivitatea de inaugurare a stadionului ‘Donbass Arena’ din Doneţk l-a numit Pavel Bessmertnâi pe poetul Pavel Bespoşciadnâi, iar în 26 septembrie al aceluiaşi an, la Conferinţa Strategiei Europene de la Yalta a numit Acordul de la Stockholm drept Actul de la Helsinki (din 1975).

 2. Adrian spune:

  Frumos
  „Fără optimism viaţa te infricoşează, iar dacă ai puterea să crezi în viitor, trecutul sau prezentul nu te mai înfricoşează”.

  Adevarat

 3. toma spune:

  sanctitatile teatrului romanesc …….

 4. Stan spune:

  Sarut dreapta unei mari doamne a teatrului si culturii romanesti – Stela Popescu .Stiam demult ca este basarabeanca!!
  Doamna Stela, ai exemple de acest fel in Romania cu sutele. Nu irosi nici o clipa ca sa-i face vazuti de toata suflarea omeneasca de dincolo de Prut!! Cultura romana e una singura , nu doua!! Ca si limba!!

 5. Valeriu spune:

  O respect foarte mult pe doamna Stela Popescu. E o adevărată personalitate, o personalitate care a reușit să se ridice cu ajutorul propriilor forțe. Mă bucur că ai cunoscut-o, dragă Stela!

  Stela Popa: Si eu, Valeriu. Poate o invitati la Iasi, la anul, de Zilele Basarabiei…

 6. Telespectator spune:

  Are pantofi foarte interesanti, deosebiti d-na Popescu – veseli ca si firea ei vioaie si tonica. Are o expresie mai tanara ca tanara de langa ea ….
  Stela Popa: Cam slabut cu inspiratiunea. Mai incearca, mai incearca :)

 7. gavroş spune:

  ai încurcat ceva draga TVR prin anii 80 în Moldova, nu-i real doar prin vis
  Stela Popa: Dragule, la 40 km de Prut, TVR-ul il puteam prinde si cu furculita :)

 8. talex spune:

  asa e, chiar daca acum tvr-ul e sistat, il prindem “direct” asa spunem noi, cu aceeasi antena rudimentara.

 9. Vitalie spune:

  Am o stima, placere de tot ceea ce fac Stela Popescu & Arsinel.

 10. Victoria West spune:

  Nice. :) Ma bucur pentru tine ca ai cunoscut-o pe Stela Popescu. Am admirat-o dintotdeauna, alaturi de Alexandru Arsinel, Florin Piersic, si alti mari oameni ai Romaniei.

 11. Tofana spune:

  Personal si eu am cunoscut-o pe d-na Stela Popescu la Gala Premiilor Uniter in 2007, Sibiu. O doamnna extraordinara.. si de cate ori are ocazia vorbeste cu mare drag despre moldovenii de peste Prut..si se mandreste de radacinele ei. Lucru care ar fi trebuit invatat de o multimem din diaspora basarabeana :)
  Bravo tie si succes in continuare, draga Stela Popa :)

 12. paraschiv iasi spune:

  Doamna Steluta,as intreba,dumnevoastra cand dormiti,vorbiti?
  Cred ca si prin somn vorbiti frumos si cu sufletul.
  Urmasi ai lui Stefan si nu numai.
  Va doresc un vagon de sanatate.

  O doamna, dulce doamna
  Va urmaresc demult
  Eram copil odata
  Si va iubesc de-atunci

  Cu mult respect.

Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA