UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


O primă doamnă a Televiziunii Române – Niculina Merceanu: „Nu am dat costumul popular pe o mașină”

14:49 Interviuri, Mai aproape de Europa, 1,863 afişări

Săptămâna trecută am avut ocazia să stau de vorbă, la București, cu o femeie extraordinară. Un model de viață și de reușită. O doamnă cum mai rar vezi în zilele noastre. Am invitat-o la microfon și am ascultat cu atenție pe o primă doamnă a Televiziunii Române, realizator a nenumărate emisiuni de folclor și tradiție românească, fondatoarea Asociației Culturale, “La noi, la români” – Niculina Merceanu.. Am luat multe învățăminte din această discuție și, la rândul meu, le-am transmis mai departe prin intermediul undelor.

Așadar, în această zi specială pentru toate femeile – 8 martie, pe acordurile regretatului Ion Aldea Teodorovici, dedic emisiunea MAI APROAPE DE EUROPA, de la Radio Chișinău, tuturor reprezentantelor sexului frumos. Nu spun slab, pentru că nu îmi place cum sună și nici nu ne reprezintă pe multe dintre noi o asemenea catalogare.

Se spune că femeia nu trebuie elogiată o singură dată pe an, ci zilnic, mai cu seamă într-un secol al vitezei și al angajamentelor profesionale din ce în ce mai acerbe pe care și le asumă. Timpuri în care femeia evoluează, se emanicipează, dar, totodată, pare că uită sau, altfel spus, nu mai are timp pentru ceea ce a lasat-o Dumnezeu pe lume – să dea viață. Se întâmplă și în spațiul nostru de câteva decenii încoace. Despre aceste toate, dar nu numai, discut în această ediție cu invitata acestei emisiuni. 

Felicitări tuturor femeielor și vă propun să ascultați emisiunea pe Radio Chișinău.md


Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA