UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


/ORA 12.00/ Prima expoziţie de artă românească şi basarabeană de patrimoniu la Chişinău

10:24 Articole, 1,323 afişări

Cea mai importantă casă de licitaţii de artă din România, Artmark, aduce pentru prima oară în Chişinău o selecţie excepţională de aproape 200 de opere de artă românească şi basarabeană. Proiectul cultural are loc sub înaltul patronaj al doamnei şi domnului Vlad Filat, premierul Republicii Moldova, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, al Muzeului Naţional de Artă al Moldovei şi al Uniunii Artiştilor Plastici.

Chişinău, 30 mai 2012

Deschiderea expoziţiei va avea loc sâmbătă, 2 iunie 2012, la orele 12:00, la Hotel Leogrand. Vor lua cuvântul domnii Petre Guran, Directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, Alexandru Bâldea, directorul casei de licitaţii Artmark, Tudor Zbârnea, Directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei şi Vladimir Bulat, consilier superior al Oficiului pentru Patrimoniul Cultural Naţional din Bucureşti.

Operele ce urmează să fie expuse la Chişinău sunt semnate de către artişti valoroşi din Republica Moldova şi România, precum Leonid Grigorașenco, Mihail Grecu, Idel Ianchelevici, Moisey Gamburd, Theodor Kiriacoff Suruceanu, Nicolae Grigorescu, Alexandru Ciucurencu, Nicolae Tonitza şi mulţi alţii.

Toate exponatele vor putea fi achiziţionate în cadrul Licitației de Vară 2012, eveniment care va uni participanţi din Chişinău şi Bucureşti. Pentru prima dată, o licitaţie de artă se va desfăşura, simultan, în săli de spectacole din cele două ţări. Licitaţia va avea loc pe data de 12 iunie, la Palatul Republicii din Chişinău. În acelaşi timp, operele vor fi licitate şi în România, la evenimentul care se va desfăşura la J.W. Marriott Grand Hotel din Bucureşti.

Iubitorii de artă vor putea vizita expoziţia până luni, 4 iunie, între orele 10:00 – 19:00, la Leogrand Hotel (Str. Mitropolit Varlaam nr. 77). În ultima zi a expoziţiei, organizatorii au pregătit o surpriză frumoasă vizitatorilor.

Despre Artmark

Artmark este o casă de licitaţii de artă înfiinţată în 2008 care selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională.

În cei patru ani de existenţă, Artmark a organizat aproape 100 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare peste 10.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie. Vânzările publice (prin licitaţii de artă) ale Artmark au crescut de la 5,5 milioane de euro în 2010 la 11 milioane de euro în 2011 – într-o piaţă a vânzărilor publice care a crescut de la aproximativ 8,3 milioane euro în 2010 la aprox. 14 milioane euro în 2011.

Oferind oportunităţi de investiţie numai în opere de calitate muzeală, Artmark se implică activ şi în conservarea şi perpetuarea moştenirii culturale. Începând cu 2010, datorită iniţiativei susţinute de Artmark a unor colecţionari, mai multe capodopere ale artei româneşti vândute prin licitaţie au fost oferite expunerii publice în muzee naţionale de artă din ţară și străinătate

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.artmark.ro.


1 comentariu

  1. Ovidiu spune:

    Cred ca mi-ar place un Tonitza deasupra patului si un Grigorescu in camera de zi. Cam cate vieti mi-ar trebui sa pot economisi un salariu mediu pe economie luna de luna ca sa-mi pot permite unul?

Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA