UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


God Bless America! God Bless România!

12:03 Mai aproape de Europa, 1,962 afişări

Peste 2500 de invitaţi au participat astăzi, 4 iulie, la sărbatoarea dedicată zilei Americii la Bucureşti. Evenimentul a avut loc la reşedinta ambasadorului SUA, Mark Gitenstein. Printre invitaţi, pe covorul roşu a păşit şi prezentatoarea Ştirilor Jurnal TV – Stela Popa, care ne împărtăşeşte mai jos din impresiile de la cea de a 236-a sărbatoare a Declaraţiei de Independenţă a SUA.

A fost atmosferă cât se poate de plăcută. Au participat personalităţi din România de primă mână, din diplomaţie, politic, cultural, afaceri etc. La intrare am fost întâmpinaţi de ambasador si soţia sa. Pentru a face faţă căldurii, am primit şi un evantai cu steagul american desenat pe el. Decorul a fost proiectat aidoma celui mai mare parc din New York, Central Park.

În deschidere a avut loc marşul infanteriştilor marini, după care au fost intonate imnul de stat al României şi al Americii. Au urmat apoi discursurile oficiale ale ambasadorului SUA la Bucureşti Mark Gitenstein şi cel al premierului român Victor Ponta, care a vorbit din partea României (şi nu preşedintele României, Traian Băsescu!). La final, cei doi au tăiat cu o sabie tortul în culorile Americii. Evenimentul a culmiat cu un mini-concert oferit de trupa Jukebox.

În speach-ul său, ambasadorul Mark Gitenstein a transmis o serie de mesaje legate de necesitatea unei bune funcţionări a justiţiei în orice democraţie. Mesajul a fost aplaudat de publicul prezent. În încheierea discursului său a răsunat: „God bless America! God bless România!” (Dumnezeu să binecuvânteze America! Dumnezeu să binecuvânteze România!)

La rândul său, premierul României Victor Ponta a reconfirmat soliditatea parteneriatului româno-american, indiferent de guvernările de la Bucureşti. A avut numai cuvinte de laudă în legătură cu relaţia bilaterală şi a spus că „relaţia excelentă dintre cele două ţări trebuie să continue”. Ponta a mai declarat că România are nevoie de un parteneriat special cu SUA şi că mai are multe de învăţat de la instituţiile democratice din SUA şi partenerii americani. „Vreau să-mi exprim credinţa că viitorul României e legat de SUA, dar şi de valorile fundamentale americane”, a conchis Ponta.

Recent, într-un interviu acordat presei de la Bucureşi, Mark Gitenstein declara că România este cel mai pro-american stat din sud-estul Europei: „Sondajele pe care le-am văzut au arătat sentimente foarte pozitive faţă de America. Un sondaj pe care l-am văzut cu două luni în urmă arăta că 83% dintre români aveau sentimente pozitive faţă de SUA. Românii iubesc America, mai mult decât americanii iubesc America!”.

SURSA ŞI MAI MULTE FOTO PE JURNAL.MD


2 raspunsuri

  1. romania inedit spune:

    Si pe tine cum au facut de te-au invitat ?!

  2. Adrian spune:

    Stela, arăţi super!

    Stela Popa. Multumesc!

Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.



Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA