UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


Anna Karenina zilelor noastre

01:24 Articole, 2,457 afişări

După Greta Garbo şi multe alte actriţe de renume mondial, iată că, la sfârşit de 2012, o putem vedea în rolul Annei Karenina şi pe Keira Knightley. O prezenţă cu o prestaţie deosebită şi care te surprinde prin frumuseţea şi talentul ei chiar din primele secvenţe ale noii pelicule realizată după un scenariu al lui  Tom Stoppard. Aşadar, din 14 decembrie, în cinematografele din România, sperăm că şi în RM cât mai curând, puteţi urmări această spectaculoasă poveste de iubire, care a făcut istorie, într-o nouă distribuţie. Actori de primă mână, precum Jude Law, Aaron Tazlor-Johnson sau Matthew Macfadyen sunt captivanţi prin rolurile pe care le interpretează cu atâta dexteritate.

Cel mai mult m-a impresionat adaptarea cinematografică, regizată de Jow Wright. Filmul este prezentat publicului într-o manieră îndrăzneaţă şi deosebită, chiar dacă deruntantă la început. Totul se derulează ca pe scena unui teatru. Decorurile se schimbă în faţa spectatorului, detaliile şi scenele decisive sunt foarte bine imortalizate. Soluţia regizorului reuşeşte să mute  publicul în atmosfera din Sankt-Petersburgul de odinioară, să redea foarte bine profilul psihologic al personajelor și să ne pună o sumedenie de întrebări.

De la Madame Bovary din Franţa, la Anna Karenina din Rusia, este limpede că atât Flaubert, cât şi Tolstoi ne arată că ceva s-a întâmplat cu femeia secolului XIX aflată în căutarea locului într-o societate care încă nu devenise chiar modernă, dar nici nu mai era tradiţională.

Mă întreb în ce măsură ar mai fi posibilă astăzi o Anna Karenina?


2 raspunsuri

  1. Mihail Gonta spune:

    Stels-Steluta, dar cum ar arata chipul tau cu asa cacilita si guleras? :)
    Cred – cu mult mai perfect si dragalas. Incearca… :)

  2. Anna spune:

    Anna Karenina… Nu, nu, si iarasi nu. Crizata si cu capul plecat. Filmul e superb, cu toate ca lipseste in film un moment important, prezent in carte, si anume starea lui Vronskii dupa moartea Annei.

Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA