UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


Momentul în care am devenit ştire…

23:09 Articole, 2,423 afişări

Nu de puține ori mi s-a spus că am stomacul tare de vreme ce pot citi seară de seară atâtea știri despre crime, ucigași, hoţi sau infractori. Recunosc, după atâția ani de prezentat știri, cu timpul am căpătat un fel de imunitate în fața informației pe care am misiunea să o transmit. Cineva chiar glumea: „Presa de azi se comportă de parcă ar fi portavocea MAI-ului”, iar altcineva încerca să găsească o explicație: „Asta vrea publicul, asta i se oferă”. Acceptam, într-un fel, ambele versiuni. Până mai ieri.

Se spune că un prezentator de știri trebuie să trăiască știrea. Dar parcă prea multe astfel de informații se adună în ultima vreme și prea multă trăire i se cere unui prezentator de ştiri. Iată de ce, mărturisesc că au existat momente când m-am decuplat intenționat și m-am detașat de informația de acest gen în clipa în care părăseam studioul. Dar, repet, totul până ieri.

Luni, 25 februarie, a fost ziua în care am trăit o experiență unică și care și-a lăsat amprenta asupra percepţiei mele profesionale de aici înainte. Nu vreau să mă lamentez. Nu este scopul acestor rânduri. Ceea ce am înțeles este de o simplitate apoape banală: întregul noian de informații pe care îl difuzează televiziunile seară de seară, ceas de ceas, despre tragediile, accidentele, hoțiile și crimele din republică au ajuns să reflecte pe deplin dramele şi exasperarea societății bolnave de azi din care facem parte. Acum realizez câtă durere mută comportă fiecare știre de acest gen și câtă exasperare conține fiecare buletin de știri care, până la urmă, ne reflectă perfect, pe toți laolaltă, ca într-o oglindă. Ne arată realitatea pe care o privim ca pe un spectacol absurd. Ne trezim abia când ni se dă o palmă. Abia atunci conștientizăm că, totuși, e prea multă nunață de macabru împletită cu urme de înfiorare și sinistru în jurul nostru.

Ne trezim abia atunci când, de fapt, devenim… ştire!

 


4 raspunsuri

 1. basarabean spune:

  Foarte bun articolul, felicitari!

 2. Mihail Gonta spune:

  Stela-Steluta, sincer te compatimesc.
  Urasc persoanele (si fortele) care produc Raul pentru alt om, organizatie sau societate.
  Ce sa faci – trebuie sa luam in serios toate amenintarile si sa fim gata de a ne apara eficient.
  Deasmenea trebuie sa fim mai uniti pentru a combate Raul.

 3. Iulian Alexa spune:

  Draga Stela! pentru a evita asa cazuri in vietor noi iti oferim un sistem de paza canadian gratuit wireless (radio) cu instalare si conectare gratuita ca sa poti sa ai o viata de acum incolo sigura si linestita ! Informatii despre compania noastra o vei gasi pe facebook sau pe pagina noastra web. PS: Feel free to contact us! Cu drag JEVISE sisteme de securitate

 4. vasea spune:

  Presa de azi e manipulata de MAI cu scopul de a-si lustrui imaginea

Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA