UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


(FOTO) În sfârşit, fără politică, despre cărţi!

22:44 Articole, 2,734 afişări

Nu e nimic mai frumos decât să te plimbi printre rafturile unei librării. Şi e o adevărată plăcere să simţi mirosul cărţilor proaspete care îţi deschid, generos, lumea lor minunată în faţa ochilor. Păcat că în vâltoarea ritmului nebun pe care îl traversăm intrăm mai rar decât ar fi cazul prin asemenea locuri, de altfel, absolut indispensabile pentru sănătatea mentală și spirituală a oricărui om care se respectă.

Ei bine, săptămâna aceasta Editura Cartier a ajuns la majorat. Cu această ocazie, de la înalţi demnitari de stat până la oameni simpli, toţi cei care au venit să-i ureze „La mulţi ani!” au avut parte de clipe unice de relaxare intelectuală. 

Personal, mă mândresc că avem şi noi la târgurile internaţionale o editură care să ne reprezinte cu onoare. Una pe deplin integrată european. Măcar atât, dacă politicienii nu sunt în stare să o facă…

Aşadar, cu muzică de calitate şi cu recomandări pentru lectură din partea numelor cunoscute de la Chişinău, nici nu am observat cum au trecut cele câteva ore cât m-am aflat la Librăria din Centru.

M-am întors acasă liniştită şi împăcată cu sine, cu gândul că încă nu e totul pierdut, atâta vreme cât oamenii nu uită că există şi o altă lume, în care se pot refugia oricând: impresionanta și unica împărăţie a cărţilor.

Am luat două autografe de la doi oameni pe care îi apreciez mult – Gheorghe Erizanu şi Emilian Galaicu Păun, ale căror cărţi le-am răsfoit cu interes de cum am ajuns acasă.

Prin urmare, voi avea un week-end plin de lecturi interesante. Vă recomand să încercaţi această reţetă. Este cea mai buna.

La mulţi ani, Cartier!

 


3 raspunsuri

  1. Tury spune:

    În curând Caravana Gaudeamus, parte a se va desfăura printr-o nouă ediţie în primăvara acestui an, în cadrul unui pavilion expoziţional mobil, amenajat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca în perioada 17-21 aprilie, eveniment organizat de radioul public românesc. A fost splendid şi anul trecut, am realizat şi câteva fotografii, au fost şi epigramişti excelenţi, ştiindu-se faptul că Clujul a rămas centrul de reyistenţă european pe acest stil. Au fost şi carte basarabeană, sper ca şi anul acesta să-i vedem pe fraţii noştrii basarabeni la Cluj.

  2. Tury spune:

    Aii, ce prețuri faine!

  3. Mihail Gonta spune:

    Stela-Steluta, azi, la ora 19 ai fost perfecta!

Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA