UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


A apărut prima carte dedicată fiului meu

15:30 Articole, 3,888 afişări

prima carte dedicata fiului meu dan andrei dungaciuFiul meu e născut într-o zi plină de semnificație istorică. A spus-o public la lansarea ultimei sale cărți, pe 16 mai 2014, marele și regretatul ziarist Constantin Tănase chiar în ziua în care s-a născut Dan Andrei. Pe 16 mai 1812 a avut loc anexarea Basarabiei la Imperiul Rus. Dată cu o semnificație și încărcătură istorică deosebită ale cărei consecințe se resimt, din păcate, până astăzi.

Zilele acestea a apărut o nouă carte – „Mari eroi tragici ai românilor” – semnată de Stelian Neagoe, cunoscutul istoric român. E o lucrare nu de mari proporții „dedicată marilor eroi tragici ai românilor”. Istoricul român a reușit să-i prezinte succint, dar relevant, pe Decebal, Mihai Vitezul, Horea (Ursu, Nicolae), Tudor Vladimirescu, Avram Iancu, Nicolae Bălcescu și Alexandru Ioan Cuza, în pagini scrise cu pasiune, cu probitate și cu dragoste. Este o lucrare care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui copil sau tânăr, pentru că valoarea ei educativă este fundamentală.

Bucuria lecturii ne-a fost însă dublată și de altceva. Istoricul Stelian Neagoe a avut bunătatea și generozitatea să dedice, părintește, aproape, acest volum fiului nostru Dan Andrei: „Se dedică lui Dan Andrei Dungaciu pentru când va fi mare”.

Un gest emoționant pentru care îi suntem profund recunoscători. Și îi promitem că volumul va fi printre cărțile de căpătâi ale lui Danuț.

prima carte dedicata lui dan andrei dungaciu


7 raspunsuri

 1. Andrei Sonea spune:

  Un lucru foarte frumos. Sa va traiasca copilul!

 2. Horea spune:

  O sa o citesc cu placere, esti o femeie minunata!

 3. Mihail Gonta spune:

  Da, surprinzator si promitator. O dedicatie frumoasa deosebita. Sa creasca Danut sanatos si sa devina si el un Erou al neamului nostru!
  Voi citi-o si eu cu interes daca va fi in Internet. Cu regret, nu cunosc bine Istoria zbuciumata a Romaniei – asa au fost timpurile tineretei si maturizarii mele – cand asa carti erau practic interzise…
  Unde esti, Stela-Steluta? – credeam ca va odihniti pe plajele din Hawaii :)

 4. Marta spune:

  Un copil foarte norocos! Sa creasca un om puternic.

 5. Mihail Gonta spune:

  Stela-Steluta, in acest rastimp in Moldova noastra se asteapta o toamna fierbinte si poate tragica – tot mai mult se contureaza forte si scenarii pentru a pune mina pe putere.
  Despre aceasta scrie pe larg cunoscutul istoric (ucrainean?) de la noi Ruslan Sevcenco:

  http://ava.md/analytics-commentary/031184-o-scenarii-vozmozhnogo-gosudarstvennogo-perevorota-v-moldove.html

  O analiza mai credibila o voi face-o putin mai tirziu.

  Dar o sugestie trista o pot face acum: ma tem ca situatia il va sili pe Dl Dungaciu sa transfere complet familia voastra in Romania (daca nu chiar a si luat aceasta decizie…) si … te voi pierde dupa orizont… :(

 6. Costin spune:

  Sa creasca Danut sanatos si sa devina un om important.

 7. Mihail Gonta spune:

  Cu mica Amira si alti copii:

  https://www.youtube.com/watch?v=gxVVEZ6FdEs

Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA