UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


„R. Moldova produce doar copii frumoși”

11:20 Articole, 2,057 afişări

12895370_10207935769604928_1946739370_nNu, ideea titlului nu-mi aparține. A spus-o un om cu mai multă experiență decât mine în ale cărților – Gheorghe Erizanu, patronul editurii Cartier. Cel care cu fiece carte scoasă vrea să spargă tiparele. La figurat, că la propriu nu prea are cum, la ce ritm au moldovenii la lectură:)

Da, e adevărat, R. Moldova produce copii frumoși. Dar numai atât? Frumoși și-atât? Dar cu deșteptăciunea, cu talentul cum rămâne? Dar cu educația?… Nu de puține ori aud: când era mic vorbea atât de frumos și îngrijit… Când era mic. Dar ce s-a întâmplat când a crescut mai mare? Nu e același copil oare? Cu același potențial? De ce, după ce abandonează Minimax-ul copilăriei și limba română pe care o aude acolo, începe să vorbească altfel… Mereu am fost de părerea că soarta îți este pecetluită în proporție bună în funcție de locul unde te-ai născut. Astăzi, după criza fără ieșire și jecmăneala din sistemul bancar de la noi, când pruncul încă e în burta mamei și are deja o ditamai datoria pusă pe umerii lui firavi, spuneți-mi cum îl întâmpină acest stat eșuat pe viitorul cetățean? Cum îl ajută să se dezvolte? Cu mizeria de indemnizație și cu o datorie uriașă. Iată cum.

Și de aici încep toate. Efectul bulgărelui de zăpadă. Copiii noștri sunt frumoși, deștepți și cu potențial, nu încape îndoială, dar cum să lupți cu mârlănia și tâlhăria din mocirla care-i înconjoară? Cum să-ți educi și să-ți crești copilul făcându-l să înțeleagă că vizita săptămânală la mall nu este una existențială? Că între un chupa chups și o carte, cea din urmă e de o mie de ori mai gustoasă. Important e să știe cum să o savureze…

Încerc să răspund la această întrebare și la multe altele invitându-vă vineri la Târgul de carte la lansarea CD-ului poveste „Semincioara fermecată” și la avanpremiera celei de-a doua cărți cu același nume din seria „Povești pentru Dănuț” apărută la Editura Cartier. Pe lângă faptul că vom asculta povești, vom realiza și un atelier de creație cu micii talentoși. Pictorița cărții – Stela Damaschin Popa îi va ajuta pe pici să-și deseneze părinții sub chipul regelui și a reginei, protagoniștii din cartea-poveste. Mămicile vor primi și ele cadouri de la DARIA ROOM, iar micile prințese de la Bijuteria Dariei.

bijuteria dariei si daria room

Ceea ce încercăm să facem prin acest gen de acțiuni este să le oferim picilor noștri o altfel de educație și o altfel de mentalitate. O picătură într-un ocean…

Detalii despre eveniment pe pagina de fb a POVESTI.md sau la partenerii media de mai jos carora le mulțumesc din suflet pentru sprijin și că le pasă de copiii noștri.

stela popa afis

cadou


3 raspunsuri

 1. ion spune:

  pana la 18 ani, parintii ii duc povara, dupa 18 singur

  Cu cat va creste cu atat mai mult il vor educa cei din jur. Fiindca parintii sunt la lucru, trebuie sa plateasca impozite si restul. Iar daca nu lucreaza fortat la scoala, iar acolo fiti siguri ca invata ce trebuie.

  Pe de o parte nici nu e bine de protejat foarte tare, fiindca creste neadaptat la viata. Inainte lucrau cot la cot de mici cu parintii prin gospodarie si relatia era cu totul alta, si aveau mai multa omenie. Acuma legatura cu parintii e cu totul alta. Iar perceptia muncii, gospodariei e total diferita. De aici eu cred ca si vin multe probleme.

  Bine ati venit in lumea parintilor, e primul copil si inca aveti foarte multe de invatat.

  STELA POPA: Multumesc.

 2. Stela Popa invită copiii și părinți în lumea unor „Prinți și prințese”. Află detalii despre eveniment - ea.md spune:

  [...] „Pe lângă faptul că vom asculta povești, vom realiza și un atelier de creație cu micii talentați. Pictorița cărții – Stela Damaschin Popa îi va ajuta pe pici să-și deseneze părinții sub chipul regelui și a reginei, protagoniștii din cartea-poveste. Mămicile vor fi și ele premiate. Rămâne însă o surpriză. Ceea ce încercăm să facem prin acest gen de acțiuni este să le oferim picilor noștri o altfel de educație și o altfel de mentalitate. O picătură într-un ocean…”, declară autoarea cărții pe blogul personal. [...]

 3. Ana spune:

  Minuni sunt copii , cu caractere diferite. Însă cărțile sunt reperele care cel mai îndelung rămân în memorie.
  Molipsire plăcută de lectură :-)

Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA