UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


Când părinții ajung cu 20 de lei în buzunar

10:32 Articole, Carti/Povești, 3,598 afişări

IMG_4419

Azi mi-a scris o mamă. „Am rămas cu 20 de lei în buzunar”, mi-a mărturisit femeia cu tristețe. Sunt sigură că avea lacrimi în ochi când a scris aceste cuvinte. Și chiar dacă are numai 20 de lei la suflet, această mamă îmi spune că ar vrea să mă invite să merg la școala unde învață fiul ei și să le vorbesc picilor despre mesajul cărților pentru copii pe care le semnez. Mi-a atins inima. Am lăcrimat, apoi m-am revoltat, după care m-am calmat și m-am pus să scriu. Atâta pot să fac. În asta stă puterea jurnalistului. Să dea alarma și, prin intermediul lui, să ne facem auziți.

Femeia aceasta, cu 20 de lei la suflet, își dorește pentru fiul ei… o carte! Nu o bucată de pâine, un cornișor sau altceva. O carte! Atâta vrea! Vă vine-să credeți?

Mă înfior de statul în care trăim. Mă înfior de crunta sărăcie în care ne bălăcim. Mă înfior de cum de ne-au adus la sapă de lemn… Dar când eram gata să-i scriu femeii că vin și fără cei 20 de lei pe care îi mai avea la inimă, îmi scrie: „Plecăm curând peste hotare. Ne mutăm”.

Am înțepenit. Deci, așadar și prin urmare, pleacă toți peste hotare. Avem o mână de oameni mai răsăriți, oameni pentru care valorile sunt mai presus decât orice și când acolo, hop și pleacă. Nu au de ales sărmanii. Cu 20 de lei la suflet…

Mă tem că peste câțiva ani R. Moldova nici măcar copii nu va mai produce, cum scriam într-un articol anterior. Mă tem că peste câțiva ani vom spune: „Tu, cel de pleci ultimul, nu uita să închizi lumina”.

Pe acest fundal trist, țin totuși să mulțumesc că încă mai întâlnesc părinți care se mai interesează de cartea pentru copii. I-am întâlnit și vineri la Târgul de carte alături de micuții lor, alături de profesori și de multă lume bună care a venit la lansarea CD-ului poveste „Semincioara fermecată”. Povestea este citită cu mult drag de vedete din Republica Moldova. Niște oameni excepționali cărora le pasă de copiii noștri. Oameni care au vrut să le oferim celor care vin din urmă mai mult decât o face statul. Rolurile au fost interpretate de: Tamara Berzoi, Anatol Durbală, Andrei Porubin, Mihaela Strâmbeanu, Daniela Burlaca, Iurie Gologan, Emilian Creţu. Coloana sonoră şi voce Stela Botez şi Ina Zdorovetchi.

 

Și pentru că mesajul din „Semincioara fermecată” este: „Copii, iubiți-vă părinții și apreciați-le sacrificiul care-l fac pentru voi”, micuții au plecat acasă cu zeci de cadouri atât pentru ei, cât și pentru părinții lor. S-au gândit la asta partenerii care m-au susținut. În primul rând StarNET, căruia îi mulțumesc și cu acest prilej pentru sprijin. Așa cum le mulțumesc și celorlalți parteneri: Povesti.mdDaria Room, Bijuteriile Dariei, ABeZe.mdUnica.mdEumama.md, partenerilor media Promo TimeEa.mdMămica alăpteazăLadrum.mdPetru Platon photographydesignerul Olga ParubinaCireshel Cireshel, Teatrul „Mihai Eminescu”, dar și rețelelor de distribuție unde poate fi găsit acest audiobook: Cartier.md, Librarius.mdBestseller.mdaudiolibraria.ro

Cartea „Semincioara fermecată” e pe drum. Vă așteptăm la lansarea ei pe 16 mai, la Librăria din Centru. Ni se vor alături mămici-vedete și vom oferi din nou o mulțime de premii.

stela popa afis


3 raspunsuri

 1. Mihail Gonta spune:

  Da, Stela-Steluta, painea sufletului e o supra-valoare, pentru care nu exista unitati de masura.
  Esti un inger blind al copiilor si acestor oameni necajiti.
  Ma bucur mult de prestatia ta. Succes si mai departe!

 2. Gabriela spune:

  Foarte emotionant si trist sa vezi cum se iau astfel de decizii doar din pricina banilor, decizii aparent grele, dar grabite din cauza situatiei financiare. Si in situatia acelei femei mai sunt multi altii.

 3. Infiintare SRL spune:

  Foarte frumos articolul!

Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA