UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


VIDEO/ O pască, un bine, un Paște luminos!

17:07 Articole, 4,014 afişări

stela popa si valeria turcanuÎn Săptămâna Mare, alaturi de Valerie’s Food am facut o mică faptă bună. Va indemn sa faceti la fel. Am gatit o pasca, pe care am daruit-o unei nevoiase. Zambetul acelei femei ne-a fost rasplata. Detalii, in video de mai jos.

Am învățat în viață că zicerea „bine faci bine ajungi” este perfect valabilă. Am simțit nevoia ca în aceste zile să aduc bucurie unui suflet. Să fiu aproape de un om nevoiaș. Și pentru că am ținut cu tot dinadinsul să deprind de la Valeria Țurcanu secretele gătitului unei păscuțe și dacă Dumnezeu mi-a dat mâini și sănătate să gătesc această minunată pască, de ce să nu o dau cuiva care nu și-o poate găti? Am făcut acest gest din toată inima și vin cu îndemn: Faceți, oameni buni, bine. Faceți cât de mult bine puteți!

Dumnezeu să vă păzească. Paște luminos!  

 

PASCĂ FĂRĂ ALUAT DIN BRÂNZĂ DE VACI 

Ingrediente:

IMG_3781site

800 gr. – brânză de vaci

250 gr. – zahăr

7 ouă (despărțite albușurile de gălbenușuri)

150 gr. – unt (la temperatura camerei)

100 ml. – smântână

5 linguri – griș

5 linguri – făină

IMG_3792site

1 lingură – esență de vanilie de la DR. OETKER

Coajă răzuită de la o lămâie

150 gr. – caise uscate (tăiate cubulețe) 

Pentru decor:

Zahăr pudră de la DR. OETKER

 

Mod de preparare:

  1. Mixează bine albușurile cu ajutorul mixerului până devin pufoase și lasă-le deoparte.
  2. Între timp pune într-un bol încăpător untul, zahărul și mixează bine până obții o pastă cremoasă.
  3. dr oetker ouaDupă care toarnă esența de vanilie și pune treptat câte un gălbenuș de ou continuând să mixezi.
  4. Toarnă deasupra smântâna, răzuiește coaja de la o lămâie și mai mixează puțin.
  5. Pune treptat brânza în compoziția lichidă, de asemenea mixând până aceasta se va încorpora și textura va deveni cremoasă.
  6. După care adaugă caisele și încorporează-le.
  7. Apoi pune grișul și făina, amestecă-le și pe ele, adaugă treptat albușul de ou bătut amestecând cu o lingură, în așa fel nu vei pierde bulele de aer obținute în urma mixării albușurilor.
  8. Tapetează o tavă de copt de 24 de cm. cu foaie de copt, unge-o pe toată suprafața cu unt și presar-o cu griș. Pune în tavă compoziția pregătită mai devreme, niveleaz-o frumos și pune pasca la cuptorul preâncălzit la 160 de grade C pentru o oră sau o oră și 20 de minute sau până se rumenește frumos.
  9. Ai grijă, atunci când scoți pasca din cuptor mijlocul ei va fi puțin moale la atingere, nu te panica, cât timp o să se răcească ea o să se întărească.

IMG_3888site

 

 

 


1 comentariu

  1. Rarița Sadoveanca spune:

    Zalmoxe:
    “Unde-i Cerul și Pământul
    Tu să vezi acolo Sfântul”!
    ———————————-

Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.



Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA