UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


Răspund provocării…

02:24 Articole, 3,753 afişări

stela 2 popa oetkerCând suntem tinere, frumoase și când toată lumea e a noastră râdem cu gura până la urechi la gândul că odată și odată tot la cratiță vom ajunge. Jurnaliste, economiste, juriste, politiciene, profesoare sau scriitoare, toate, dar absolut toate, mai devreme sau mai târziu, ne întoarcem, fie măcar și în treacăt, la sfânta misiune a femeii pe lumea asta – cea de… gospodină Or, asta implică și oleacă de stat la coada cratiței. Plăcut, pentru unele. Distractiv, pentru altele. Și chinul lui Dumnezeu, pentru o a treia categorie. Nu știu unde m-aș putea încadra… Probabil în toate trei câte puțin. Am zile și zile. Depinde de zi, de chef, de ce am în frigider în ziua cu pricina. De multe. Ei bine, asta înseamnă să fii femeie de casă, pe lângă femeia care ești în ochii lumii.

Dar anii trec. Trec și se scutură precum frunzele din pom. Încet, încet, fetele din generația mea nu mai fac haz pe tema asta. S-au transformat în femei, în mame, în gospodine… 

Și, uite așa, mă pomenesc eu în una din zile că mă provoacă pe Facebook o fostă colegă și prietenă de TV, din Chișinău, Rodica Rusu Eșanu, de câțiva ani și ea mamă cu acte în regulă, să-mi etalez „talentul” în ale gătitului. Recunosc, și nu e pentru prima dată când o spun, mai am de învățat la acest capitol. Gătitul e ca jurnalismul. Înveți și înveți continuu… 

Și, răspund provocării. Hai să arăt și eu că sunt o bună gospodină. Ceea ce vă propun este o prăjitură cu brânză de vaci și fructe. Preferata mea. Simplu, rapid, gustos și frumos. Nu sunt genul care să mă complic prea mult în bucătărie.

Pentru blat:

stela popa oetker 3

  • 300 gr. de faină
  • 100 gr de zahăr
  • 100 gr de unt
  • 1 ou
  • 1 pachet de praf de copt de la Dr. Oetker
  • 1 pachet de zahăr vanilat

Pentru cremă:

  • 200 gr brânză de vaci
  • 150 gr de smântână
  • 2 ouă
  • 100 gr de zahăr
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • și coajă rasă de lămâie sau esență de vanilie

Praf pentru jeleu de la Dr.Oetker

Ce avem de făcut?

Pasul 1

stela popa oetker 2

Într-un bol mare amestecam bine ingredientele pentru blat. Apoi, așezăm combinația pe fundul unei tăvi rotunde și nu uităm să o ungem cu unt, inclusiv pereții. Presăm uniform și punem blatul obținut la rece.

Pasul 2

Brânza de vaci, smântâna și zahărul se amestecă foarte bine cu mixerul, până obținem o cremă.  Adăugăm coajă rasă de lămâie sau esență de vanilie. După care adăugăm și ouăle. Le amestecăm pe rând. E important. O parte din fructe le punem în compoziția obținută. Din fericire, încă mai găsim fructe la piață, iar pe cele care le-a trecut vremea, le avem congelate în magazin.

Pasul 3

Pe tavă, așezăm întâi stratul de blat, peste care vine crema și dăm la cuptor pentru 45 de minute la temperatura de 180°. După ce scoatem de la cuptor, așteptăm să se răcească  și mai punem un strat de fructe, peste care turnăm jeleul preferat de la Dr. Oetker. Jeleul se prepară simplu și rapid, după instrucțiunile de pe pachet. Se bagă la frigider. 

Poftă mare!

stela popa oetker 1


Lăsați un comentariu

Website

Comentariu:

NOTA: Moderarea comentariilor poate întârzia timpul apariției lor. Vă mulțumesc.



Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA