UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


ÎNGERII MĂRII

/Ea.md/ 10 vedete citesc cartea-poveste scrisă de Stela Popa 

Înainte de Crăciun, jurnalista Stela Popa va lansa la Editura Cartier cartea – poveste „Îngerii Mării”. Povestea nu este una tradițională. Pe lângă partea fantasmagorică, are și un mesaj de actualitate. Este dedicată tuturor copiilor dispăruți în exod. Prezentatoarea știrilor Jurnal TV a decis să lanseze și un CD cu zece vedete și mămici care citesc povestea. Tanti Ludmila, Sanda Diviricean, Natalia Barbu, Aura, Margareta Pîntea, Nata Albot, Oxana Gîțu, Victoria Munteanu, Valentina Butnaru și Valentina Vidrașcu au asistat ieri la turnarea acestui video. Filmările au avut loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, iar EA.md vă prezintă în exclusivitate atmosfera din timpul filmărilor.

stela popa natalia barbuStela Popa, autoare, prezentatoare tv

„Este o carte pentru copiii de toate vârstele. Cred că va trezi inclusiv interesul părinților. Le mulțumesc pe această cale tuturor vedetelor și mămicilor care s-au implicat în proiect. Astfel, mesajul cărții se va face și mai cunoscut. Cred că toți cei care sunt parte a acestui proiect editorial extraordinar contribuie la formarea unei lumi mai bune și la un viitor mai liniștit pentru copiii noștri”.

ludmila balan ingerii marii povesteLudmila Bălan, prezentatoare tv, mamă a doi copii și bunică

„Când am deschis această carte, cuvintele parcă zburau. Cu atâta ușurință citeam. Erau exact cum le simțeam eu. Cred că micuții care vor răsfoi paginile acestei cărți o vor percepe din prima clipă aproape de suflet. Îmi place că povestea are un subtext modern, că abordează o problemă existentă pentru tot mapamondul, una care ne doare și ne privește pe noi toți.

Ceea ce este important, este ca micuții să înțeleagă că balaurul cu trei capete din Îngerii Mării este războiul și că este cel mai mare rău posibil care poate exista. Dacă un copil va înțelege asta din fragedă copilărie, nu va ajunge niciodată să participe sau să inițieze acest dezastru. Iată de ce, din acestconsiderent, Stela a făcut un lucru extraordinar pentru copiii noștri”.

nata albot cieste ingerii mariiNata Albot, jurnalist, mamă a trei fetițe

„Atât adulții, cât și copiii au nevoie de povești. Datorită lor, sfârșiturile triste din viața reală devin fericite într-o altă lume, cea a basmelor. Povestea aceasta cred că va atinge inimile multor părinți, mai ales a Mamelor de Îngeri”.

Sanda Diviricean, psiholog, mamă a doi copiisanda diviricean povestea ingerii marii

„Cred că picilor le-ar plăcea această poveste pentru că ar regăsi în ea două lumi, a noastră, a oamenilor și cea de sub ape. Anume intersectarea acestor două lumi trezește imaginația și curiozitatea celor mai mici. De fapt, cred că aceasta poveste va fi nu numai pe placul copiilor, ci și a maturilor. Cel puțin mie îmi este foarte drag să citesc povești.

Devenind prea realiști, prea conectați la problemele cotidiene, pierdem din farmecul contactului cu lumea noastră interioară, cu alți oameni. Din păcate, pierdem din capacitatea noastră de a crede că lucrurile frumoase ni se pot întâmpla. Ele pot fi realizabile! 

natalia barbu povestea ingerii marii

Tot ce trebuie să facem este să credem în asta și să nu pierdem credința copilului din noi. Miracolul este posibil. Așadar, să credem în povești.”

Natalia Barbu, interpretă, mama unui băiețel

„O poveste inspirată, scrisă cu mult curaj și care sper să îi placă și fiului meu. Eu și acum sunt în lumea poveștilor, inclusiv cu ajutorul băiețelului meu. Asta însemnă că sunt copil și atâta timp cât suntem copii înseamnă că suntem vii. Sunt o visătoare incurabilă, îmi place să visez uneori cu ochii deschiși, motiv pentru care îmi place și lumea poveștilor. Asta sunt eu și îmi place să văd dincolo de realitatea banală.”

Aura, interpretă, mamă a două fetițe

aura povestea ingerii marii

„M-am mirat când am aflat că Stela scrie povești, dar e firesc să se întâmple când ești mamă.

Fire creativă de felul ei, ea nu a scris pur și simplu o poveste, ci una cu învățăminte. Cu un final neașteptat. Mi-a plăcut răsturnarea de situație din încheiere.

Visători suntem cu toții, dar uite că nu oricine are darul să scrie povești. Așa că o îndemn să mai scrie, să mai vedem ce-i mai produce imaginația, ce urmează. Fetițele mele s-au regăsit în toate poveștile cu zâne, cu prințese, basme cu tot felul de frumoase, ca mai toate fetițele de vârsta lor, urmează să vedem ce vor alege de această data din Îngerii Mării. Sunt sigură că le va plăcea subiectul acestei cărți-poveste”.

margaret pintea povestea ingerii marii

Margareta Pîntea, actriță la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, mamă a trei copii

„Fiecare dintre noi și-ar dori ca fiecare zi să-i fie ca o poveste. La filmarea CD-ului pentru această poveste atmosfera a fost atât de minunată, întrucât m-am simțit din nou copil. Este o poveste atât de caldă, atât de dulce, blândă și cuminte, încât, fără să vrei, te transformi într-un copil ascultând-o. Ai senzația că stai la gura sobei, alături de bunica, te simți minunat și-ți dorești să nu se mai termine acest miracol. În această poveste se mai vorbește despre credință, dragoste, bunătate, lucruri pe care copilul are nevoie sa le învețe chiar de mic”.

vicoria munteanu povestea ingerii mariiVictoria Munteanu, Specialist PR, mamă a patru fetițe

„O poveste bună, scrisă cu multă gingășie, afecțiune, dăruire și implicare. A avut un efect miraculos asupra copiilor mei. Povestea Îngerii Mării le formează copiilor o viziune profundă despre sentimentul dragostei în familie, răbdare, perseverență și speranță. Uneori chiar am impresia că putem schimba lumea prin povești, asta în contextul timpurilor zbuciumate pe care le trăim. Copilașii sunt prea inocenți, inofensivi, sensibili, fragili pentru a înțelege fenomene precum terorismul, sărăcia, mizeria, conflictele, etc. Iată de ce, consider că o modalitate de a-i introduce treptat în realitățile noastre este să le explicăm totul prin prisma poveștilor. Stela Popa anume asta face prin această poveste. Ingredientele sunt cât se poate de simple: imaginație fără limite, dragoste, dăruire, răbdare și multă gingășie.

oxan gitu gona ingerii mariiOxana Gîțu, economist, mămică a doi copii

„Copiilor mei le-a plăcut mult această poveste. Subiectul este captivant si i-a ținut în suspans până la ultimul cuvânt. E o istorioară bogată în personaje, are acțiune și descrieri inspirate. Exact pe gustul și placul copiilor. Când i-am citit Îngerii Mării fiicei mele Sofia (3 ani) m-a copleșit cu o mulțime de întrebări. Eu, la rândul meu, ca mamă, m-am bucurat nespus, deoarece i-a trezit interesul și imaginația.

Copiii de azi sunt ageri, inteligenți și au nevoie de lecturi de calitate. Limbajul acestei povești, felul în care este scrisă, ușurința textului este exact ceea de ce au nevoie copiii pentru o dezvoltare armonioasă”.

sanda filat aura ludmila balan valentina butnaru povestea ingerii mariiValentina Butnaru, jurnalist, mamă a trei fete și bunică

„Am început să redescopăr lumea poveștilor de curând, alături de nepoțelul meu Matei-Sebastian. Totuși, când am citit această poveste am avut o surpriză. Noi suntem obișnuiți cu alt gen de basme, mai neaoșe, mai netradiționale…

Am citit în viața mea tot felul de povești, dar mai puțin… marine. Ei bine, uite că am făcut-o și pe asta, de unde și regretul că în copilărie nu am avut parte de mai multe povești de acest fel, atât de inspirate și atât de îngrijit scrise. Atmosfera în sine mi-a plăcut. E un subiect captivant”.

valentina vidrascu povestea ingerii marii

Valentina Vidrașcu, designer, mamă a doi băieți

„Pentru mine moda e o poveste frumoasă în care mă afund zi de zi, fără zi de odihnă, inclusiv în vis. Iată de ce, mi-ar plăcea ca, vreodată, poate la un viitor spectacol, să costumez personajele din Îngerii Mării. În special sirenele. Îmi amintesc foarte de des de copilăria băieților mei. Pe atunci erau alte vremuri și altfel de povești. Eu le recitam însă poezii înainte de culcare. Asta era salvarea mea. Cred că Tiberiu a auzit de mii de ori Luceafărul, La pașa vine un arab, Miorița… ”

Realizatorul CD-ului este regizorul Ian Onică.

SURSA: EA.md

Stela POPA lansează PRIMA CARTE cu povești. Detalii!

Stela Popa, pe lângă atribuțiile de la muncă și rolul de mămică, în miez de noapte își găsește timp pentru a călători în lumea poveștilor, iar foarte curând va lansa prima carte din seria „Povești pentru Dănuț”.

Deși s-ar părea că a scrie povești e cel mai simplu, contactată de SHOK.md, prezentatoarea TV ne-a mărturisit contrariul.

”Când îți duci seara copilul la culcare, vrei nu vrei, te transformi într-un fel de Ion Creangă. Atunci lăsăm la o parte măștile de oameni maturi și ne întoarcem în lumea copilăriei. Pentru mine, acele clipe sunt unele dintre cele mai dulci momente petrecute alături de băiețelul meu. Alături de Dănuț mi-am redescoperit laturi și sensibilități pe care nici nu bănuiam că le-aș putea avea. Sarcina și statutul de mamă schimbă enorm o femeie. De aceea spuneam că, de la mamă la Ion Creangă e doar un pas. Și îl facem toate, chiar și cu ochii împăinjeniți de somn. Dar, chiar și așa, una e să povestești o poveste și alta e să o așezi pe foaie. Cei care au încercat asta cred că înțeleg la ce mă refer. Una e să spui seara înainte de culcare, cu ochii împăinjeniți de somn, o poveste și e cu totul altceva când te așezi la calculator. Într-o poveste pentru copii contează fiecare cuvânt și virgulă”, a declarat jurnalista.

Ea ne-a oferit și câteva detalii despre prima carte-poveste,  care urmează să fie lansată iarna aceasta.

”Am scris destul de multe povești până acum. Recunosc, îmi place să evadez în lumea poveștilor. E o lume atât de candidă și senină! Are mirosul copilăriei mele. Cu umbră de nuc și florile de trandafir din fața casei părintești, cu miros de salcâm și de apă cristalină de izvor. Mi-ar fi plăcut să-mi văd toate poveștile adunate la un loc într-o carte, dar, la sugestia editorului, domnul Gheorghe Erizanu, căruia îi mulțumesc și pe această cale, am decis să le valorificăm pe fiecare în parte. Asta înseamnă că, înainte de Crăciun, cititorii editurii „Cartier” vor putea răsfoi prima carte-poveste din seria „Povești pentru Dănuț”. Am decis ca prima poveste să fie cea dedicată copiilor pierduți în exod și înghițiți de ape. Am numit-o „Îngerii Mării”. M-a marcat pierderea atâtora îngerași nevinovați. Nu vreau să dezvălui finalul, dar, în această poveste, au parte de finalul fericit de care nu au avut parte în această lume. Sau, mai știi, poate că finalul vieții lor și finalul poveștii mele să nu fie chiar atât de diferite…”, a menționat Stela.

Toate detaliile sunt puse la punct astfel încât cartea să iasă de sub tipar, dar imaginea cărții depinde foarte mult de persoana care se ocupă de imagini.

”Cea de care depinde acum mult cum va arăta cartea este pictorița Stela Popa. Nu, nu sunt eu. Este vorba de o altă Stela Popa. Stela Popa – Damaschin este o tânără mămică, o talentată pictoriță și un om extraordinar. Din prima clipă am simțit că suntem pe aceeași undă. Ea este cea care va da culoare viitoarei cărți. Ce va ieși, veți vedea curând. Stați cu ochii pe librăriile Cartier și pregătiți-vă prichindeii pentru lansare”,  a adăugat ea.

SHOK.md

Prezentatoarea TV, Stela Popa, va lansa în curând o carte cu povești

În curând, jurnalista Stela Popa va lansa prima sa carte cu povești pentru copii din seria „Povești pentru Dănuț”. Lucrarea artistică va apărea pe rafturile librăriilor în această iarnă, informează ZUGO.

Prezentatoarea TV, Stela Popa, a găsit timp pentru o îndeletnicire de suflet. Aceasta a reușit să scrie povești pentru copii care le-a înglobat într-o carte intitulată „Povești pentru Dănuț”. „Înainte de Crăciun, cititorii editurii Cartier vor putea răsfoi prima carte-poveste din seria Povești pentru Dănuț. Cea de care depinde acum mult cum va arăta cartea este pictorița Stela Popa. Nu, nu sunt eu.  Este vorba de o altă Stela Popa. Stela Damaschin-Popa este o tânără mămică, o talentată pictoriță și un om extraordinar. Ea este cea care va da culoare viitoarei cărți. Ce va ieși, veți vedea curând”,   a scris jurnlista pe pagina ei de Facebook.

Stela Popa a intrigat și mai mult, după ce a dezvăluit câteva detalii. „Am scris destul de multe povești până acum. Recunosc, îmi place să evadez în lumea poveștilor. E o lume atât de candidă și senină! Are mirosul copilăriei mele. Cu umbră de nuc și florile de trandafir din fața casei părintești, cu miros de salcâm și de apă cristalină de izvor. Mi-ar fi plăcut să-mi văd toate poveștile adunate la un loc într-o carte, dar, la sugestia editorului, domnul Gheorghe Erizanu, căruia îi mulțumesc și pe această cale, am decis să le valorificăm pe fiecare în parte. Asta înseamnă că, înainte de Crăciun, cititorii editurii Cartier vor putea răsfoi prima carte-poveste din seria Povești pentru Dănuț.

Am decis ca prima poveste să fie cea dedicată copiilor pierduți în exod și înghițiți de ape. Am numit-o „Îngerii Mării”. M-a marcat pierderea atâtora îngerași nevinovați. Nu vreau să dezvălui finalul, dar, în această poveste, au parte de finalul fericit de care nu au avut parte în această lume. Sau, mai știi, poate că finalul vieții lor și finalul poveștii mele să nu fie chiar atât de diferite…”, a relatat Stela, pentru shok.md.

Jurnalista a ținut să menționeze că scrierea acestor povești a fost influențată și de copilul său, căruia îi spune povești în fiecare seară, înainte de culcare.

ZUGO.md


1 comentariu

  1. „Semincioara Fermecată” - cartea-poveste în care Stela Popa le explică micuților cum au venit pe lume - ea.md spune:

    [...] semnat cu Editura Cartier pentru a doua carte-poveste. „Semincioara fermecată”, așa se va numi. Ideea acestei povești [...]Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA