UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


Despre mine

popa stelaAm 33 de ani, sunt căsătorită, am un fiu şi sunt jurnalist de profesie. Am absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea „Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării”. Din 2006 sunt magistru în „ştiinţe politice”, la aceeaşi universitate, în cadrul Facultăţii “Relaţii Internaţionale Ştiinţe Politice şi Administrative”, catedra “Politologie”. De-a lungul anilor de studii am fost şef de promoţie şi membru al Senatului Universitar. Am primit „Diplomă de excelenţă pentru merite la învăţătură” şi premiul VIP al facultăţii de “Jurnalism şi Ştiinţe ale comunicării” de la U.S.M.  Tot în facultate am luat premiul SOROS pentru o emisiune radio la concursul „Jurnalismul de azi, jurnalismul de mâine”.

În 2009 blogul pe care îl citiți a fost declarat cel mai bun blog media din RM în cadrul Festivalului bloggerilor din R. Moldova. Până atunci am realizat și prezentat la Euro TV emisiunea „Viaţa în Balanţă”, după care am fost reporter și prezentator de știri. Am plecat apoi în România pentru un stagiu la Pro TV București. La întoarcere am activat pentru o scurtă periodă la postul de televiziune TV7. În acei ani am fost şi corespondent în R.M al posturilor de televiziune din România, Antena 1 şi Antena 3.

Din iunie 2009 am realizat emisiunea “Mai aproape de Europa”, proiect realizat la Radio Vocea Basarabiei, ulterior la Radio Chișinău (pe frecvența Radio România) și Radio România Internațional. În 2010 am primit premiul FIJET România pentru activitatea mea radio. Din iulie 2010 până în noiembrie 2016 am fost  prezentatoarea principalului buletin de știri de la Jurnal TV .

În prezent sunt prezentatoarea știrilor de week-end de la TVR 2, România.

stela popa prezentatoarea anului omul anului vip magazin

În 2010 și 2011 revista VIP Magazin m-a inclus în lista “Cele mai sexy femei ale Moldovei”, în 2012 în proiectul „Omul anului 2012”, în 2013 în ediția de colecție – „99 de femei ale Moldovei”, iar în 2014 în „Top 100. Omul anului 2014” și mi-a acordat titlul de cea mai bună prezentatoare de știri din R. Moldova. În 2012 am fost desemnată și de către cititorii revistei Aquarelle  ca fiind cea mai bună prezentatoare de știri din RM. În 2013 am fost inclusă alături de alte personalități din R. Moldova în Calendarul Punkt – „Cubisme pentru 2013”.

 

O altă realizare este și cartea “100 DE ZILE”. Roman lansat de către editura Tritonic din Bucureşti pe 11 februarie 2010  (454 de pagini!). Vezi detalii aici.

În 2011 am predat „Jurnalismul TV” la ULIM, la Facultatea „Limbi Străine și Științe ale Comunicării”, Catedra „Jurnalism şi Comunicare Publică”.

stela popa carti cu povesti

La începutul lui 2016 am publicat la Editura Cartier din Chișinău cartea-poveste „Îngerii Mării” din seria „Povești pentru Dănuț”. Carte care s-a bucurat de mare succes printre micii cititori și a fost declarată „Cartea anului” la Târgul de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău.

Pe 16 mai 2016 am editat a doua carte pentru copii – „Semincioara fermecată”, alături de care am scos și un CD-audio cu povestea citită de vedete din R. Moldova. CD-ul a fost nominalizat la Târgul de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău, a fost difuzat la Radio `Jurnal FM` și în România pe Audio Librăria www.audiolibraria.eu

Printre pasiunile mele se numară: fotojurnalismul, călătoriile și literatura universală. Îmi plac mult animalele și am avut până de curând un pisic pe nume Cezar.


1 comentariu

  1. Stela Popa » Blog Archive » (AUDIO) Profesori români izgoniţi de comuniştii din RM spune:

    [...] Despre mine [...]Un produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA