UNIMEDIA | Blogs.UNIMEDIA | Stela Popa       RSS


Stela Popa: “Nimeni nu ajunge prezentator de ştiri din prima zi”

www.presa.md, Interviul săptămânii – 1 octombrie 2007

Interviu cu Stela Popa, prezentatoare de ştiri la postul EuTV


-Stela Popa este noul face al ştirilor de la EuTV. Cum te simţi în această postură?

-Îmi place şi este interesant. Mă simt aşa cum era şi pe teren când făceam reportaje. Adică sigură de ce vreau să obţin şi să transmit în mesaj. Din totdeauna mi-am dorit să fac ştiri. Aici e vervă, viaţă şi adrenalină la maxim. Am muncit foarte mult, fără asta nu se poate. Nimeni nu ajunge prezentator de ştiri din prima zi. De fapt, Euro Tv nu este ceva nou pentru mine. Înainte de ştiri am lucrat în mai multe instituţii media de la Chişinău şi Bucureşti.

-Unde anume ?

-Am facut din toate câte puţin. În facultate am muncit ca simplu reporter la ziar, după care am avut o emisiune la un post de radio local. Acolo am luat şi primul premiu Soros. Am căpătat încredere în forţele proprii şi am mers mai departe. Imediat după facultate am prezentat Viaţa în Balanţă la Euro TV, după care mi-am dorit mai mult. Am mers la Bucureşti. Am facut un stagiu la Pro TV Bucureşti. Am revenit şi uite acum sunt alături de cei dragi, colegi şi oamenii pe care îi apreciez şi lângă care îmi place să lucrez.

-Ce diferenţe şi afinităţi există între modul de abordare al ştirilor în România şi Republica Moldova?

-Dinamicitatea, asta e marea diferenţă. Cum spunea, Elena Lasconi, mentorul meu de la Pro Tv Bucureşti, “acolo ştirile se dau la fix”, la noi e un pic altfel. O ştire poate fi dată şi a doua zi, ceea ce nu este normal. Să nu uităm însa că la noi se fac abia primii paşi. Plus că şi concurenţa nu e ca cea de dincolo. Or, unde e concurenţă, acolo e si profesionalizm. Dacă la Chişinău cei din breaslă ar mai fi şi remuneraţi ca peste Prut, cred că entuziasmul ar fi si mai mare. Afinităţi? Munca este la fel de grea şi aici şi acolo.

-Tu nu numai prezinţi ştirile, dar ieşi şi pe teren. Unde te simţi mai bine, în studio sau pe teren?

-În ambele ipostaze. Pe teren vezi oamenii în faţă şi eşti în mijlocul evenimentelor. Îi priveşti ochi în ochi. In studio este viceversa, telespectatorul te priveşte pe tine. Cu toate acestea, ca şi pe teren, trebuie să ai puterea de a convinge, să redai mesajul corect şi pe înţelesul tuturor. Contactul cu telespectatorul este absolut necesar. Cred că un prezentator bun trebuie să fie în primul rând un bun reporter. Aşa că, deşi este foarte greu, voi continua să combin prezentarea cu reporteria.

-Ce rol are EuTV în viaţa ta?

-Eu glumesc adesea: “EuTV şi apoi restul…” Atunci când mergi acasă în fiecare seară la 11 noaptea, 5 zile din săptămână, altfel nici nu poate fi. Televiziunea îmi ia mai tot timpul. E un joc în care dacă ai intrat eşti conştient de “riscul” pe care ţi-l asumi: practic nu ai timp pentru tine şi cei dragi, eşti al telespectatorilor.

Interviu realizat de Felicia Roşca


Comments are closedUn produs New Media Group ©2008 Stela Popa | Blogs.UNIMEDIA | UNIMEDIA